Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vil ikke miste dem allesammen…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig

Tak fordi du, at skriver til BørneTelefones Brevkasse. Jeg vil svare på dit brev, så godt som jeg nu kan.

Det er fuldt ud forståeligt, at du tænker på, hvordan det mon bliver at flytte skole, og at du kommer tll at savne dine klassekammerater. Det er så dejligt at høre, at I har det godt i din nuværende klasse. Derfor er det også ærgerligt, at I skal splitte op. Men det betyder heldigvis ikke, at I skal miste kontakten helt.

Der kan ske rigtig mange ting, når man skifter skole. Har du tænkt på, at det også kan blive godt og spændende?

Du skriver, at du går i 5. klasse og dit skoleskifte er i 7. klasse. Jeg regner mig frem til, at du har ca 1,5 år tilbage på din nuværene skole. Der kan ske rigtig meget på 1,5 år - så måske vil dettil den tid blive rart, at skulle skifte skole. Men lige nu fylder det for dig. Det gør dig ked af det og bekymret, og det lyder som om, at du ikke helt føler, at din far lytter til dig. Det er vigtigt, at han tager dine følelser alvorligt. Måske mangler han, at fortælle dig lidt om hvorfor han netop synes, at du skal på privatskole i stedet for den anden? Det kan nogle gange hjælpe, at får forståelse for, hvorfor der bliver bestemt, som der gør.

Jeg synes derfor, at du skal prøve at tale med din far igen. Fortæl ham, at du er ked af det og bange for at blive ensom på din nye skole. Måske han har gode råd til, hvordan du kommer til at se dine gamle veninder mest muligt efter skoleskift. Det kan også være, at I kan tale med din lærer på skolen, eller nogle af de andre pigers forældre. Måske kan det være rart for dig, at tale med din far igen, sammen med nogen der kan hjælpe med, at få dit perspektiv frem i snakken. I hvert fald er det vigtigt, at I får nogle gode snakke om skoleskiftet, hvor man lytter til hinanden. Giver det mon mening?

Du har hørt, at pigerne på den private skole ikke er særlig søde. Måske er det kun rygter? Det kan være, at det viser sig, at de er rigtig søde. Og så får du nye veninder oveni, at du stadig har dine gamle veninder. Det kan også være, at du ikke er den eneste nye på privatskolen. Det kan være, at I er nogle stykker, der starter samtidig.

En måde at få nye veninder på kunne være, at finde ud af om du har fælles interesser med nogle af dem. At have fælles interesser med andre, er en god måde at møde nye mennesker på. Det kan også være, at du har en interesse, som de nye piger synes er spændene.

Husk at nyd de sidste 1,5 år med din gamle klasse. Om et års tid kan du så småt begynde at forberede og glæde dig til at møde en masse nye veninder. Er det muligt, så prøv at se om du ikke kan vende det hele lidt på hovedet. Det plejer at hjælpe på humøret, at se tingene fra forskellige vinkler. 

Jeg håber, at du kan bruge svaret til noget. Du ønskes alt det bedste, og et rigtig dejligt skoleskifte når den tid kommer.

De bedste ønsker fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat