Gratis

anonymt

24/7

Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vendinder og dans

Hej bb

jeg er lige startet til disco fordi jeg ville have flere vendinder.

Jeg synes det er mega sjovt men alle de andre kan gå i split og spagat og det kan jeg ikke.

Når vi skal gøre det kigger alle på mig fordi jeg ikke kommer helt ned.

Jeg vil så gerne lære det så jeg kan få vendinder.

Jeg har øvet mig i noget tid men giver nok snart op.

Skal jeg starte til noget andet eller skal jeg blive ved selvom andre synes jeg er dårlig til det eller???

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 12 år.

Det lyder som en god idé at du er startet til disco dans. Jeg synes at det er super sejt af dig, at du melder dig til det for at finde nogle gode veninder. Jeg tænker at bare fordi du ikke kan komme helt ned i split og spagat, betyder det ikke at de andre synes du er dårlig til disco.Du er jo lige startet! Det er jo okay at man ikke kan det hele, når man lige er startet. Det er jo også derfor at man går til noget - nemlig for at blive god til det.

Er der nogle af dem der har sagt noget om at de synes du er dårlig? Nej vel! Måske kigger de for at se om det lykkes for dig, fordi de håber at du også kan.

Du skriver at du synes at det er mega sjovt. Så derfor synes jeg, at du skal fortsætte med det! Du har også ret til at gå på holdet. Og øvelse gør mester

I stedet for at fokusere på at få veninder, ved at være god til noget. Så prøv i stedet at være dig selv. Tænk på at der nok skal komme venskaber og prøv f.eks. at tale med nogle af de andre på holdet. 

Er der en af pigerne som du synes er sød? Så kunne du starte med at tale med hende? Måske kunne du tale om noget der interesserer dig? Eller noget som du synes er sjovt. Eller du kan spørge hvordan de andre er blevet så gode til spagat. Det kan være at de har gode idéer til hvordan de lærte at gå i spagat og split.  Måske kan du lære noget af dem?

Held og lykke med at få nogle gode veninder!

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat