Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Udvekslingsophold

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år.

Mange tak for dit brev.

Jeg kan godt forstå det ikke er helt nemt at være dig lige nu. Du er i et nyt land, med nye mennesker. Det ville være svært for mange mennesker. Ja faktisk tror jeg det ville det være så svært, at mange slet ikke ville tage af sted på udveksling. Så det du gør lige nu, er ret godt gået. Du var modig og tog valget om at tage af sted, ud i det uvisse. Det er en handling, jeg tror du vil få gavn af i mange situationer fremadrettet i dit liv. Så vær stolt af det.

Jeg synes det virker som et godt valg at du er stoppet med at gå med make-up, når det får dig til at føle dig bedre tilpas. Jeg tror vi mennesker får det godt af at gøre ting der får os til at føle os godt tilpas. Hvis der er nogen der ikke vil være venner med dig fordi du ikke går med make-up, så må de om det. Jeg tror det er bedre at bruge sin tid på nogen som ikke dømmer en på om man går med make-up eller ej. Og de mennesker findes der masser af heldigvis.

Det lyder rart du har nogen at spise med. Men jeg kan godt forstå din frustration over de taler spansk. Jeg synes faktisk heller ikke det er i orden, når de ved du ikke forstår det. Så jeg forstår udmærket godt du føler dig ekskluderet. Når man har valgt at tage på udveksling og møde folk fra andre lande er det oplagt, at alle forsøger at skabe fællesskaber hvor alle har mulighed for at være med. Dette er helt klart nemmere hvis der tales et sprog alle forstår. Jeg synes du igen skal fortælle dem, du gerne vil være med i snakken og om I kan gøre det på et sprog du også kan.

Nu ved jeg ikke om I går i samme klasse? Men hvis I gør kunne du måske tale med din lærer? Fortælle ham/hende hvordan du har det. Så har din lærer mulighed for at gøre noget ved det. Du er bestemt ikke den eneste, der kan have følelsen af ensomhed, når man er i nye fællesskaber.

En anden mulighed kunne være at du kunne prøve at spise med kun en person. Så er I begge nødt til at tale et sprog I begge forstår. Måske du også kan foreslå en af dem du synes godt om, om I kunne lave noget sammen efter skole. Det kan være en måde at opbygge et tættere venskab.

Det må være rigtig rart, at du bor hos en sød værtsfamilie. Det betyder meget når man er langt væk hjemmefra at man bor hos en sød familie. Jeg kan godt følge dig i det med du ikke vil dele din værtsfamilie med din bror. Nogen gange er det rart at være i nogle relationer som andre fra eksempelvis ens familie ikke er i. Jeg synes du skal dele dine tanker og følelser med din værtsfamilie. Jeg tror de vil kunne forstå dig. Måske du også kan tale med dem om, hvordan du har det lige nu? Og måske de synes om ideen, at du inviterer en eller et par venner med hjem, så du kan føle dig som en større del af fællesskabet.

Nu ved jeg ikke om din værtsfamile selv har børn? Hvis de har, kan du måske også tale med dem, om hvordan du har det og få deres støtte og være mere med dem og deres venner?

Sidst men ikke mindst, så skal du vide, det er naturligt i løbet af et udlandsophold, at der er tider hvor det føles rigtig fedt og andre, hvor ensomheden lurer. Jeg vil foreslå du måske skyper med din familie hjemme og fortæller lidt om hvoran det går. Jeg ved for nogen, kan være rart med lidt omsorg hjemmefra og det er helt ok, at have brug for støtte og et kram hjemmefra.

Mange hilsner Børnetelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat