Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Udlands

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

At tænke over den, man er, er noget, der er helt naturligt. Men hvis tankerne fylder al for meget, er det meget vigtigt, at man får noget hjælp. Derfor er det godt, at du har skrevet herind.

Når jeg læser dit brev, så lyder det til, at det især er den måde, som andre taler om dig – og til dig på, der gør dig ked af det. Er det mon rigtigt forstået?

Du skriver i brevet, at du tit bliver kaldt øgenavne.Ingen har ret til at tale sådan til andre mennesker. Du er lige så værdifuld og fantastisk, som alle dine kammerater. Det kan hverken hår-, hud- eller øjenfarve ændre på!

Du skriver ikke, hvem det er, der kalder dig øgenavne, men er det mon nogle fra din klasse/skole, der kalder dig andre ting end det, du hedder? For hvis det er det, er det vigtigt, at de voksne får det at vide. Det er nemlig dem, der skal hjælpe klassen med at lære at tale respektfuld til hinanden. Og når man kalder hinanden øgenavne, er der noget, der skal arbejdes med. Måske går det ud over dig lige nu, men det kunne lige så godt være en anden fra klassen. Det lyder som et rigtigt utrygt fællesskab. Mon du har mod på at fortælle din lærer, hvordan du har det? Måske vise ham/hende mit og dit brev? 

I brevet skriver du også, at du ”slet ikke passer ind i samfundet”. Det gør du, men det ændrer ikke på din følelse. Derfor tror jeg, at det er vigtigt, at du fortæller dine forældre, hvordan du har det. Måske hjælper det at få sagt det højt, så det er ikke er noget, du går alene med. 

Det kan også være, at du har brug for lidt mere hjælp til at få selvtilliden og dit selvværd tilbage. Fx kan det være, at du kan tale med en professionel, fx en psykolog? Det er måske noget, som du og dine forældre kan overveje?

Jeg ved ikke, om du kender andre, der er adopteret? Hvis du gør, kunne du måske prøve at tale med ham/hende om det? Måske genkender de nogle af de følelser og tanker, du går med? Det kan i hvert fald være rigtig rart at få talt om det, der fylder - og opdage, at man ikke er alene. 

Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111.

De bedste hilsner
BørneTelefonen 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat