Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Udenfor og alene

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år.

Tak for dit brev, hvori du fortæller at du føler dig alene i din nye klasse. Jeg ved, at rigtigt mange oplever at de også føler sig alene, når de skifter skole eller klasse. Det kan nemlig være svært, at skulle forholde sig til alt det nye der sker, samtidig med, at man skal være social og finde nye venner og veninder. Så det er helt forståeligt, at du har de tanker som du har og synes det er svært.

Du skriver, at du har prøvet at finde nogen at være sammen med. Samtidig skriver du, at mange af de andre piger kun går op i fitness og fester. Det lyder ikke som om, at du synes, at fitness og fester er så spændende. Har jeg mon ret i det? Hvis det er sådan, så vil du måske hurtigt få nok af det og de vil ikke være ret sjove at være sammen med alligevel.

Du skriver, at mange af de andre piger er søde, men at du ikke ved, hvordan du skal være omkring dem og komme ind til dem. Det kan også være svært. Særligt, hvis man ikke har det helt godt i klassen. Har du mon en idé om, om du har fælles interesser med nogen af dem? Måske har I nogle gange gruppearbejde sammen? Eller I kan lave noget efter skole en dag? Det behøver ikke være noget særligt. Måske bare et smut i supermarkedet eller på café. Jeg tænker nemlig på, at der måske kunne være nogle fælles situationer, hvor du kunne vise de andre søde piger, at du gerne vil lære dem bedre at kende?

Jeg tænker også på, om du måske vil kunne snakke med dine forældre eller en lærer om, at du føler dig alene i skolen? Måske kunne din lærer, hjælpe med at skabe nogle situationer i klassen, hvor I blev rystet mere sammen. Der er et halvt år tilbage af 10. klasse og jeg tænker at det vil være synd, hvis du dropper ud nu. Det er nemlig ret normalt at få det sådan, når man er startet på noget nyt. Det er aldrig rart at have det sådan, men du har klaret den indtil nu.

Jeg synes, at du lyder som en sød og betænksom pige. Og jeg håber, at det bliver bedre i klassen fremover.

Venlig hilsen Børnetelefonen
 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat