Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Udenfor

Hvad skal jeg gøre? Jeg føler mig tit udenfor mange steder! I familien og mellem veninderne.. Det er virkelig ikke sjovt!

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år
Tak for dit brev. Jeg er glad for, du har skrevet herind, for det er aldrig rart at føle sig udenfor.

Nu skriver du ikke så meget i dit brev, men jeg gætter på, at du sikkert selv har prøvet at komme med i det de andre laver, både i familien og mellem veninderne, men at du ikke rigtig synes, at dine forsøg har virket..?

Måske kunne du for eksempel spørge din mor eller far en dag, om du må være med til at lave mad, og så kunne du måske prøve at fortælle hende/ ham, hvordan du har det..?? Det er tit lettere at få talt sammen, hvis man er i gang med en fælles aktivitet.

Eller du kunne evt. foreslå at I alle sammen går en tur eller spiller et spil lørdag eftermiddag, på den måde viser du, at du gerne vil være sammen med dem, og I får nogen oplevelser sammen som I kan snakke om på et senere tidspunkt. Eller måske kunne du vise en af dine forældre brevet til BørneBrevkassen, der jo tydeligt viser, at du har brug for at være mere med, både i familien og med vennerne. 

Med veninderne kan du måske prøve lidt af det samme, forsøge at komme med i nogle af de ting som de andre laver. Hvis du nu ved at nogen af pigerne er meget interesseret i for eksempel håndbold eller ridning, kunne du prøve at spørge ind til det, så du er interesseret i det, som de laver. Du kunne også foreslå, at I laver noget sammen, måske invitere til en videoaften eller sådan noget..?

Jeg håber at du kan bruge mit svar, ellers er du meget velkommen til at skrive herind igen, eller måske prøve BørneTelefonen 116 111 - jeg vil tror at det er en fordel for dig, hvis du taler lidt mere direkte med en rådgiver, det giver tit et godt overblik over ens muligheder.

De bedste hilsner
BørneBrevkassen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat