Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Uddannelsesparat

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

Tak for dit brev. Det kan føles voldsomt, hvis man har det som om, at andre har høje forventninger til en. Det er tydeligt, at du er en rigtig pligtopfyldende pige, som gør sig umage i skolen. Og du gør meget for, at alle skal være tilfredse.

Hvis jeg skal være helt ærlig, er jeg faktisk overbevist om, at alle omkring dig er tilfredse med dig. Og det fortæller bare, hvor fantastisk du er, at både dine venner og din kæreste er bekymrede og vil hjælpe. Måske er der noget, de kan hjælpe dig med? Måske kunne de støtte dig, når presset bliver for stort? Og måske kunne de sørge for, at du også får tid til alle de sjove oplevelser, som du også har brug for i hverdagen?

Har du en lærer, du kunne snakke med? Jeg tror nemlig, at det kan hjælpe dig at høre fra en lærer, at du gør det godt i skolen. Og at alle en gang imellem kommer til at aflevere for sent. Ikke mindst kan det hjælpe dig at høre fra en lærer, at du ikke er i fare for ikke at blive erklæret uddannelsesparat efter sommerferien. Måske kan du vise læreren dit brev her til Brevkassen – måske sammen med mit svar? Eller måske kunne du skrive et brev til læreren, hvor du stiller de spørgsmål, du er usikker på? Og bede om, at dig og læreren får en snak om brevet?

Jeg tror, at du vil få det meget bedre af at høre fra skolen, at de er godt tilfredse med dig. Jeg håber, at du har fået lyst til at få en snak med en af dine lærere om det her. Hvis du ønsker flere idéer eller bare har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat