Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Træt af alt.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Hold da op, du har gået rundt og holdt facaden oppe længe. Jeg kan godt forstå, hvis du snart har brug for at slippe facaden og fortælle nogen om, hvordan du faktisk har det. Godt, du har skrevet herind. Tak for dit brev.

Når man har brug for hjælp til at forstå eller komme igennem nogle særlige følelser eller tanker, kan man godt komme til at tænke, at man er meget mere følsom end alle andre. Og det har man måske ikke lyst til. Men det kræver faktisk meget mod og styrke at spørge om hjælp.

Du har følt, du har haft det svært meget længe, og det er hårdt at gå og føle sig ensom. Og det er hårdt at føle, at man ikke passer ind. Det er ikke altid, at man selv kan forklare, hvorfor man har det, som man har det. Nogle gange har man brug for hjælp til at finde ud af det. Og til at finde ud af, hvordan man får det bedre.

Nogle gange kræver det også lidt tid at finde ud af, hvilken hjælp man har brug for. Måske hjalp det lidt at tale med coachen. Men det kan også godt være, at du har brug for at snakke med en anden. Din læge kan også hjælpe dig med at finde ud af, hvad du kan have brug for, for at få det bedre. Og det er ikke noget negativt at være følsom – det er tværtimod ret sejt, at man kan mærke, når alt ikke føles helt godt.

Måske har du før snakket med dine forældre om, at du har følt dig ensom?
Har du mod på at gøre det igen? Måske kan har du lyst til at vise dem det brev, du har sendt herind sammen med svaret her? Dine forældre kan hjælpe dig med at gå til lægen, så I sammen kan finde ud af, hvilken støtte du har brug for, så du ikke længere føler dig ensom – eller som om, du ikke passer ind. Måske er det også en idé, at klasselæreren ved hvordan det er at være dig i klassen. Måske er der andre, der har det på samme måde, som ikke tør tale om det. Det tænker jeg vil være en hjælp til at tale om stemningen i klassen og om hvordan I trives sammen. 

Jeg tror og håber på, at du kan få talt med dine forældre. Og jeg synes, det er så stærkt og sejt af dig, at du har skrevet herind. Og at du siger højt, når der er noget, der ikke helt føles, som den skal.

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat