Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tomhed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Jeg kan godt forstå, at du ikke kan bruge svaret "teenageproblemer" til noget. Det hjælper ikk rigtigt.
Man vil måske kunne sige, at de følelser, du har, ofte opstår i teenageårene. Men det betyder ikke, at man så ikke skal gøre ngoet ved det.Det skal man naturligvis. Ellers kommer det hele da til at føles meget værre og stå på i meget længere tid.
Der skal netop gøres noget ved det nu, så du kan få det bedre, og så du får mod på at komme ud af skallen.

Det lyder som om, at du måske kæmper lidt med selvværd. Og gør man dét, ja så er det svært at tro på, at man godt kan tale med andre, at man er interessant nok, at man godt kan finde på noget at sige, og at andre har lyst til at tale med én.

Selvværd kan man ikke altid bare lige selv trylle frem. Det skal man have hjælp til. Det er derfor rigtig vigtigt, at du får talt eller skrevet med nogen om det.
Det kan sagtens være dine forældre eller din kusine eller en anden. Men jeg tror også, at du kunne have glæde og gavn af at tale med en psykolog eller en coach, der er god til unge. Som kan give dig nogle redskaber, som du kan tage i brug, når du kan mærke, at du bliver usikker.
Det kan du enten tale med dine forældre eller med en lærer om, som begge vil kunne hjælpe dig med at få kontakt til din skoles psykolog eller en coach. Skriv det til din forældre eller kontaktlærer, at du gerne vil have hjælp af en som ved, hvad der er godt at gøre og kan give dig redskaber, du kan bruge. Vi skal ikke alle være ens, men det lyder til, at du også gerne vil ændre på nogle ting og få prikket lidt hul på skallen.

Du kan også kontakte BørneTelefonen og få talt med en rådgiver, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du kommer videre. Det er gratis, og du er anonym.

Det er i hvert fald rigtig vigtigt, at du får talt med nogen, så du ikke skal gå med det indvendig. Det er alt for tungt at bære på den slags alene. Man kan så nemt vænne sig til ikke at tale med nogen, sådan at man bliver mere og mere nervøs for det, hvis der ikke gøres noget ved det.

Du kunne eventuelt bruge noget af det, du har skrevet i dit brev herind, når du skal tale med dine forældre. Og hvis du bliver nervøs for, om du kan få det hele sagt, så skriv det til dem i stedet. Så kan I tale sammen, når de har læst dit brev. Det kan nogle gange være en god måde at tage hul på tingene.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat