Brev

Svigtet, svært ved vægttab og andre der synes jeg er grim

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Jeg er glad for, at du har skrevet her ind, for der er ikke noget galt med dig.

Jeg synes, det lyder som om, at hele din klasse har brug for at tale med en lærer om, hvordan man bliver rigtig gode klassekammerater. Det er slet ikke OK, at de to piger siger, at du lyver og kalder dig øgenavne. Det er heller ikke OK, hvis der er nogen, der ikke tør sige dem imod, fordi de frygter selv at blive kaldt grimme ting. Måske er det også derfor, at din bedste veninde ikke kan hjælpe mere, end hun gør? Det kan også være, at hun har rigtig svært ved at finde du af, hvad hun skal gøre, og hvordan hun kan hjælpe. Den hjælp, du har brug for, kræver nemlig en voksen.

Alle skoler har faktisk pligt til at sørge for, at alle elever har det godt i skolen. Det betyder, at lærerne skal hjælpe dig, hvis de ved, at du er ked af den måde, de to piger behandler dig på. Der er garanteret nogle af de andre i klassen, der har det på samme måde som dig. Måske synes de to piger faktisk heller ikke, at det er rart, de er kommet til at få rollen som ”ledere” – og så har de måske svært ved at finde ud af, hvad de skal gøre.

Uanset hvad, skal man tale med en lærer, hvis man oplever det, du oplever. Jeg kan godt forstå, hvis du synes, det er en svært. Mange synes, det er lidt lettere at tale med lærerne, hvis de får sine forældre til at hjælpe. Det kan også være svært at tale med sine forældre om det, men det er vigtigt, at man alligevel får det gjort, for de kan være med til at støtte og trøste en. Det er alt for hårdt og tungt at gå med sådanne tanker alene. Måske bliver samtalen lidt lettere, hvis du viser dine forældre brevet her sammen med mit svar? Dine forældre kan også hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du kan tabe dig, hvis du gerne vil det.

Jeg håber og tror på, at du kan få snakket med dine forældre, og at de så kan hjælpe dig med at snakke med dine lærere.

De allerbedste hilsner
BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat