Brev

Stjålet veninde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 13 år,

Tak for dit brev, hvor du fortæller om forholdet til din bedste veninde. Jeg kan godt forstå at det gør dig ked af det, at i er kommet længere væk fra hinanden og at hun nu ser den nye pige som er startet i klassen. Jeg kan godt forstå, at det samtidig også får dig til at føle dig ensom, specielt i denne Corona tid.

Venskaber er en stor del af ens liv, så når man pludselig ikke er sammen med sin bedste veninde mere, som man har brugt meget tid sammen med, så kan det efterlade et hul inden i. Det I havde sammen var specielt, fordi I måske sammen følte jer anderledes. Jeg tænker det er sådan at det hænger sammen.

I dit brev får jeg den fornemmelse af, at hun har betydet meget for dig og at I har holdt sammen i klassen. Jeg tænker også på, om du har talt med din veninde om at I ikke rigtig er sammen mere? – og hvis ikke, om du måske har lyst til at skrive en mail eller besked til hende?

I dit brev her til os på BørneTelefonen synes jeg, at du har været rigtig god til at sætte ord på dine følelser og forklare hvad du savner. Derfor tænker jeg, at det kunne være godt at du måske talte med hende om det du har skrevet her.

Derudover tænker jeg, om der er andre piger på skolen eller uden for skolen, som du kunne have lyst til at lære bedre at kende? Jeg ved at det er svært lige nu midt i Corona tiden, hvor man ikke kan se så mange. Men når det hele bliver åbnet lidt mere op i samfundet igen.

Selvom at nye venner ikke kan erstatte din bedste veninde, kan du jo stadig godt opleve noget rigtig sjovt med dem. Hvis ikke der lige er nogen på skolen, eller i din nærhed kunne du eventuelt også tage en snak med dine forældre om det. At du måske kan gå til en ny fritidsaktivitet ? det kan også være godt at fortælle dem om de følelser du har omkring dit venskab.

Jeg forstår også godt det kan være svært at møde andre og nye venner lige nu, når du mest savner din gamle veninde. Hvis du har det sådan, at du læse BørneTelefonens tema om “venner“,  fx. er der videoer om, hvordan man får nye venner. Inde på BørneTelefonen kan du også læse om at “small talk“, hvor der råd fra andre unge.

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig med måske at få snakket med din veninde, men måske også til at få snakket med andre i din nærhed eller nye piger .

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at SMSe eller ringe til BørneTelefonen på 116111, så kan vi snakke mere om venskaber og de tanker du har.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat