Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Spiller jeg offer?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år,

Tak for dit brev. Jeg er virkelig glad for, at du har skrevet til os. Det er sejt, at du har fundet overskud til at skrive et så fint og ærligt et brev.

Jeg synes, når jeg læser dit brev, at du er en modig pige, der fighter for at få det bedre og forsøger at finde svar på, hvorfor du har det skidt. Hold fast i dit mod, det skal være med til at hjælpe dig videre.

Jeg kan ikke sige, om du har en depression, det skal man tale med lægen om. Men jeg vil prøve at give et svar, der måske kan give dig mere ro.

Det er helt naturligt at føle stærkt på alle ting i din alder, man kan sige at kroppen er ved at lære, hvad den skal blive ked af, og hvad den ikke behøver blive så ked af. Det er alt sammen styret af hormoner, som din sundhedsplejerske også siger. Hormonerne kan vi ikke selv styre, og det kan være rigtig hårdt at være i puberteten, når ens hormoner bobler og udvikler sig. Man kan det ene øjeblik være rigtig glad, og det næste være rigtig ked af det - uden helt at kunne sætte ord på det.

Det betyder ikke, at man skal give hormonerne skylden for alt. Jeg tænker, at hjemme hos dig kan det godt være svært lige nu. Det er hårdt at have en mor, der har stress. Måske tager du lidt hensyn til hende og glemmer dig selv? Du skriver, at du har mistet alle dine venner. Det er også et tab, som er vigtig at have nogen at snakke med om. Vi har alle sammen brug for omsorg og nogen at snakke med, som lytter og kan holde om en, når man er ked af det. Jeg tænker, at du har brug for en voksen lige nu!

Kunne du fortælle din mor, hvordan du har det, så I sammen kan lave en plan for, hvordan du kan få det bedre. Måske er det ikke din mor, der kan hjælpe, men en anden voksen, som du har tillid til. Det er vigtigt, at du får fortalt, hvordan du har det, så de voksne kan hjælp dig og støtte dig i den plan, I får lagt.

Jeg ved godt, at det er svært at få taget hul på sådan en snak. Måske har du allerede forsøgt, uden det har hjulpet, men nogle gange skal man sige tingene et par gange til de voksne, for at de forstår, at man har brug for støtte og hjælp. Du kan bruge dit brev og svaret til os at snakke ud fra.

Måske er det hele bare for meget lige nu. Så kan du starte med at ringe til BørneTelefonnen 116111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat