Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

spilder mit liv

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15

Jeg tror, der er mange, der kan genkende følelsen hos sig selv. Måske føler de også, at de ”spilder” deres liv og at de bruger deres tid på de forkerte ting og at den ene dag tager den anden.

Men spilder dit liv gør du ikke. Du er på en ny skole og lært en masse nye venner at kende. Det er en stor omvæltning i livet at skifte skole. Det tager en masse energi – specielt i starten. Måske er det derfor, du føler dig ”flad”, når du kommer hjem fra skole? Det er helt normalt, og andre har oplevet, at de efter lidt tid får mere overskud. Det lyder til at være en rigtig god skole og klasse, du er kommet ind i.

Du føler at din PC og mobil tager for meget tid. Der er jo ikke noget i vejen med at bruge tid på sin PC og mobil. Mange er nemlig sociale imens. Måske skriver de sammen med vennerne eller spiller et spil med eller mod dem, de kender. Men hvis du hellere vil bruge noget af tiden på noget andet, kunne du måske prøve at lave en ”time-out”, hvor du i fx 10-20 minutter ikke må se på din mobil eller PC? Måske kan du sætte din mobil på lydløs og lægge den væk, mens du laver lektier? Så vil du også opdage, at du bliver hurtigere færdig med lektierne, og at opgaverne virker lettere, når du kan  koncentrere dig om dem.

Jeg tror, at du både vil få det sjovere og få flere oplevelser, hvis du nogle gange er sammen med dine nye venner efter skole. Måske er der nogen, I kan være hos - måske hos dig? Måske er der nogen fra klassen, der tager hen et sted efter skole, hvor du kunne komme med? Måske er der andre fra klassen eller en parallelklasse, der også interesserer sig for heste? Måske er der nogen, du kunne have lyst til at shoppe med eller tage på café med? Jeg tror at du vil opdage, at du får mere energi og overskud ved at være sammen med de andre. Ud fra det, du har skrevet om din nye skole, tror jeg, at dine venner vil blive glade for at bruge mere tid sammen med dig.

Efterskolen bliver for rigtig mange unge et år hvor der sker rigtig meget og et år, der giver dem minder for livet. Så jeg er sikker på, at det er med rigtig god grund, at du glæder dig til et fantastisk år. Og samtidig er jeg overbevist om, at dette skoleår også kan blive rigtig godt for dig. En masse dejlige og sjove oplevelser venter på dig.

Jeg håber, du har lyst til at prøve nogle mine idéer og forslag. Hvis du har brug for flere idéer eller bare har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat