Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skole trauma?

Hej

Jeg er ikke så god til at skrive, men jeg prøver mit beste.

Jeg er en pige på 15.

Før jeg kom i 9 kl, gik jeg i en anden skole(1-5 kl). Jeg havde en veninde fra 1-2, men så flyttede hun til et andet land. Vi holdt ikke kontakten. Når hun flyttede havde jeg ingen venner, bortset fra en dreng, som jeg nogengange fulgtes til bussen med, men jeg vil ikke sige at vi var ” Venner”.

Så i 3-4følte jeg mig helt alene, og det gjorde det ikke bedre at der var en anden dreng der mobbede mig.

Der var dage hvor jeg kom hjem fra skole og græd, men min ældre søster var der altid for mig.

I 4kl kom en ny pige i klassen, og vi har været beste veninder siden da. Men Jeg følte mig ikke godt i klassen, og ofte følte jeg at alle de andre i klassen vendte sig imod mig.

Et eksempel er: Vi havde en klassens time om ugen, hvor man kunne dele noget man var glad for, noget man var ked, vred, sur over. En gang var jeg syg den dag vi havde klassens time, så jeg var der ikke. Den næste uge, hvor vi havde klassens time, fik jeg at vide at læreren havde bedt alle i klassen samle de ting om mig som ireterede dem, på grund af at ham der mobbede mig havde sagt noget om mig og så ville alle sige noget. Alle sagde at jeg var meget negativ, en sagde at de tror jeg overreagerede en gang der jeg havde hoved pine og de havde høj music fra, og jeg spurde dem pænt om de kunne dæmpe lidt, men de skruede bare op. Jeg blev lidt sur, og gik ud af klassen og smækkede døren. Men jeg sagde undskyld bagefter for at smække døren(de gjorde ikke).

Og de sagde en masse andre sårende ting. Det værste af alt var at Jeg kunne ikke forsvare migselv, eller fortælle min version. Jeg kunne kun sige undskyld.

Overreagerer jeg eller har jeg ret til at blive såret og vred over alle de ting de sagde, der var taget ud af sammenhæng?

Da jeg flyttede skole fik jeg mange nye venner, og de er de mest fantastiske venner jeg kunne tænke mig.

Men jeg er begyndt at føle mig alene. Når jeg er med mine venner nu, føler jeg mig udenfor. Jeg tror måske at de vil vænde sig imod mig, ligesom dem i min forige klasse.

Og min beste veninde har skiftet skole(vi har stadig kontakt).

Min søster er i udlande og studerer.

 

Har jeg trauma af noget der skete laaang tid siden?

Hvorfor føler jeg mig alene, når jeg har masser af folk der er omkring mig?

Håber virkelig at i vil svare på mit brev.

Tak på forhånd.

Hilsen hende der har trauma?

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år! 

Hvor er det godt, at du reagerer, når du mærker utrygheden over at blive alene. Med de oplevelser du har fra din gamle skole, er det nemlig slet ikke mærkeligt, at den følelse og frygt kan komme op i dig. Også selvom, der nok ikke er noget at være bange for. Men du har oplevet at være alene i mange år og at blive udstillet i en klasse. Jeg kan godt forstå, at du er blevet såret og vred over den behandling. Det har du ret til at være!

Ja, vi kan godt være mærket af noget, vi har oplevet for laaang tid siden! Du har haft nogle oplevelser, som bestemt ikke var rare eller i orden. Måske er du på et ubevidst plan bange for igen at miste dét, der i dag gør dig glad og godt tilpas? Og derfor kan du nu føle dig alene, selvom du godt ved, at du har venner omkring dig. 

Uanset hvilken skole du går på, har læreren og skolen en pligt til at sørge for, at du og de andre elever har det godt. Så I kan lære og I kan udvikle jer og være gode for hinanden. Det vil sige, at du ikke skal føle dig alene. Der er voksne, der har et ansvar for at hjælpe og støtte dig.

Jeg foreslår derfor, at du deler dine tanker med en voksen, som du stoler på. Hvad tænker du om at fortælle din mor eller din far om, hvordan du nogle gange har det? 

Det kan godt være, at dine forældre ikke véd præcist, hvad de skal sige eller gøre lige først. Men ved at lytte til dig, kan I sammen finde ud af, om du har brug for hjælp til at få talt om mobningen. Måske med dine nye lærere? Så de kan hjælpe dig med, at det ikke sker igen. Dine forældre kan også ringe til vores ForældreTelefon og få gode råd til hvordan, de støtter dig. Telefonnummeret er: 35555557.

Måske finder I frem til, at du kunne have glæde af at tale med en skolepsykolog, en mentor eller en anden voksen på skolen, der har som sit job at støtte eleverne til at få det godt? Når man har været udsat for mobning og ikke været en del af fællesskabet, så kan man nemlig godt have brug for professionel hjælp til at bearbejde oplevelserne. 

Du fortæller, at du stadig har kontakt til din veninde, som har skiftet skole. Det kræver sikkert nogle ekstra kræfter af dig og din veninde at holde kontakten - men jeg håber, at I mærker, at jeres venskab godt kan holde, selv om I går på hver sin skole. '

Det samme gælder du og din storesøster. Hun lyder som en god og omsorgsfuld søster – så jeg kan godt forstå, du savner hende. Måske kunne det derfor være rart for dig, at I havde en aftale om, hvor tit I skriver eller taler sammen, nu hun studerer i udlandet?

Jeg håber, du har fået nogle idéer til, hvordan du kan se på din situation, og hvad du kan gøre for at få det godt. Du kan overveje at vise dit brev og mit svar til dine forældre eller en anden voksen, du gerne vil have hjælp fra. Dét kan måske være en start på en god snak for dig. 

Jeg ønsker dig i hvert fald held og lykke.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat