Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal vi lege?

Hej jeg er en pige på 11 snart 12.

Siden påske ferien har jeg ikke haft så mange at være sammen med, da jeg har gået til elite svømning. Jeg stoppede med at svømme og var derfor lidt uden for fællesskabet.

Sagen er den at jeg har 1 ven som er min bedste ven lad os kalde hende N hun går til gym med en pige lad os kalde hende M.

M og N er meget tætte. M har en bedste ven. Derfor er vi 4 i en venne gruppe.

Jeg føler mig meget udenfor og ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre da jeg ikke rigtig har nogle at snakke med det om.

Det der fik mig til at skrive herind var at M N og M’s bedste veninde laver tit ting sammen som eks. Bio og så videre. Jeg bliver bare ikke inviteret, og der gør mig meget ked af det. Undskyld for den lange besked

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på snart 12 år

Mange tak for dit brev. Jeg synes ikke dit brev er for langt, og jeg synes, at det er rigtig godt, at du har skrevet til Børnetelefonen. Du skriver, at du føler dig udenfor i din venindegruppe på fire. Det gør dig meget ked af det, at de laver ting sammen uden at invitere dig. Det kan jeg virkelig godt forstå, at du bliver ked af.

Alle mennesker har brug for at føle sig som del af et fællesskab. Det er vigtigt at have nogen, som man føler sig tæt på, og nogen man kan have det godt sammen med. Når man føler sig som en del af en gruppe, men fornemmer, at man bliver valgt fra, så bliver man selvfølgelig ked af det.

For nogen kan det være svært at tale om, fordi man føler sig forkert og anderledes med sin følelse af at være udenfor. Derfor er det også rigtig stærkt, at du har skrevet til os. Her på Børnetelefonen får vi rigtig mange breve, der handler om at føle sig udenfor. Det kan måske være rart for dig at vide, at det er en følelse, som rigtig mange børn får på et eller andet tidspunkt.

Du fortæller, at I er en gruppe på fire piger. Og jeg tænker, at I måske før har gjort ting sammen alle fire. Du fortæller også, at du netop er stoppet til elitesvømning. Jeg kommer til at tænke på, om du plejede at have travlt med svømning? Nu har du ikke så travlt mere og meget bedre tid til veninderne. Har de mon opdaget det? Hvis de har været vant til, at du ikke havde tid, fordi du skulle til svømning, så skal de måske også lige vænne sig til, at du nu kan være meget mere sammen?

Det kræver stort mod at sige, at man føler sig udenfor. Du har vist mod ved at skrive det i dit brev. Kunne du mon have mod på at vise dit brev til en af dine veninder? Måske hende, som er din bedste veninde? Måske ved de slet ikke, hvordan du har det.

Nu ved jeg ikke, hvilken slags forældre du har. Men hvis du taler godt med dem, så kunne du måske også vise dem dit brev, så de bedre kan forstå, hvad du tænker på. Det kan være, at dine forældre undrer sig over, at du nogen gange virker trist. Måske har dine forældre også andre ideer til, hvad du kan gøre.

Jeg håber du finder en vej til at få talt om din følelse af at være udenfor. Du har allerede taget det første skridt ved at skrive om det til os. Du er altid velkommen til at kontakte os igen, hvis du har mere, du gerne vil tale eller skrive om.

Kærlig hilsen Børnetelefonen

 

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat