Brev

Skal vi lege?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på snart 12 år

Mange tak for dit brev. Jeg synes ikke dit brev er for langt, og jeg synes, at det er rigtig godt, at du har skrevet til Børnetelefonen. Du skriver, at du føler dig udenfor i din venindegruppe på fire. Det gør dig meget ked af det, at de laver ting sammen uden at invitere dig. Det kan jeg virkelig godt forstå, at du bliver ked af.

Alle mennesker har brug for at føle sig som del af et fællesskab. Det er vigtigt at have nogen, som man føler sig tæt på, og nogen man kan have det godt sammen med. Når man føler sig som en del af en gruppe, men fornemmer, at man bliver valgt fra, så bliver man selvfølgelig ked af det.

For nogen kan det være svært at tale om, fordi man føler sig forkert og anderledes med sin følelse af at være udenfor. Derfor er det også rigtig stærkt, at du har skrevet til os. Her på Børnetelefonen får vi rigtig mange breve, der handler om at føle sig udenfor. Det kan måske være rart for dig at vide, at det er en følelse, som rigtig mange børn får på et eller andet tidspunkt.

Du fortæller, at I er en gruppe på fire piger. Og jeg tænker, at I måske før har gjort ting sammen alle fire. Du fortæller også, at du netop er stoppet til elitesvømning. Jeg kommer til at tænke på, om du plejede at have travlt med svømning? Nu har du ikke så travlt mere og meget bedre tid til veninderne. Har de mon opdaget det? Hvis de har været vant til, at du ikke havde tid, fordi du skulle til svømning, så skal de måske også lige vænne sig til, at du nu kan være meget mere sammen?

Det kræver stort mod at sige, at man føler sig udenfor. Du har vist mod ved at skrive det i dit brev. Kunne du mon have mod på at vise dit brev til en af dine veninder? Måske hende, som er din bedste veninde? Måske ved de slet ikke, hvordan du har det.

Nu ved jeg ikke, hvilken slags forældre du har. Men hvis du taler godt med dem, så kunne du måske også vise dem dit brev, så de bedre kan forstå, hvad du tænker på. Det kan være, at dine forældre undrer sig over, at du nogen gange virker trist. Måske har dine forældre også andre ideer til, hvad du kan gøre.

Jeg håber du finder en vej til at få talt om din følelse af at være udenfor. Du har allerede taget det første skridt ved at skrive om det til os. Du er altid velkommen til at kontakte os igen, hvis du har mere, du gerne vil tale eller skrive om.

Kærlig hilsen Børnetelefonen

 

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat