Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sidste forsøg

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år,

Mange tak for dit ærlige brev.

Du går rundt med nogle svære og tunge tanker og følelser, og det lyder som om, du har gjort det i meget lang tid. Det er så stærkt af dig, at du i april åbnede op til din mor og gik til lægen. Det kræver altså styrke at åbne op om noget, der er så svært. Så selvom du lige nu er ked af det – så er du også stærk!

Når man læser dig brev, er man slet ikke i tvivl om, at der er nogle svære tanker og følelser hos dig. Som du skal have hjælp til. Desværre føler du ikke, at du har fået den rette hjælp endnu. Har du mon talt med nogen om at prøve en anden psykiater? 

Det kan være hårdt at skulle ”starte forfra” hos en ny, så jeg kan godt forstå, hvis den første tanke hos dig er, at du ikke kan overskue det. Men nogle gange kan det være nødvendigt at snakke med en anden person. Måske snakker I ikke så godt sammen, du og psykiateren? Måske har psykiateren ikke været så god til at forstå dig eller tage fat på de emner, der fylder mest hos dig?

Det er ikke altid, at man ”klikker” og får taget fat i de ”rigtige” ting med den første psykiater, man snakker med. Vil du derfor kunne snakke med din mor om, at din psykiater simpelthen ikke kan hjælpe dig med at få det bedre? Og at du har brug for at tale med en anden?

Jeg synes, dit brev er så godt skrevet. Man får en helt klar fornemmelse af, hvad du går og kæmper med – og at du kæmper. Ville du kunne vise dit brev til din mor, din læge og en psykiater? Hvis du får en ny psykiater, kan du måske vise brevet til ham/hende?

Det er ikke altid, at man selv kan sætte en finger på, hvorfor man har det, som man har det. Og hvorfor man føler sig ked af det. Det er helt OK, at man ikke kan det. Det er faktisk blandt andet det, en psykiater kan hjælpe dig med at finde ud af;  Hvorfor, du har det, som du har det og hvordan, du kan få det bedre.

Det lyder dog som om, du har haft en rigtig svær skolegang med meget mobning. Og det er slet ikke underligt, hvis det har påvirket dig og stadig sidder i dig. Det er netop sådan noget, du skal have hjælp til at komme over. Og du kan få det godt (det er der ingen tvivl om!), men det kan godt kræve noget tid og den rigtige hjælp. 

Næste skridt kan derfor være, at du taler med din mor om det hele igen. Og beder hende gå med dig til lægen endnu engang, så I kan finde ud af, hvilken hjælp, du kan have glæde af, nu hvor din psykiater ikke kan hjælpe dig. 

Jeg ønsker dig alt det bedste. 
Med kærlige hilsner
BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat