Brev

Selvmordstanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Du plejer at skjule din ensomhed og din tristhed bag ved et smil, men nu har du besluttet dig for noget andet. Det er godt. Når din ensomhed og dine triste tanker fylder så meget hos dig, er det vigtigt, at du deler det med andre. 

Det har du nu gjort ved at skrive brev til BørneTelefonen. Det kan være svært at tage det første skridt til forandring, derfor er det både en flot og modig beslutning, du har taget. Din beslutning viser mig, at du tror på, at dit liv kan blive bedre, og at du kan komme ud af ensomheden. Det er godt! Hold fast i den tro!

Dit næste skridt kunne måske være, at du finder en person, du vil betro dig til. Hvem mon du bedst kan snakke med? Dine forældre eller en anden fra din familie? En lærer, som du godt kan lide? Eller en helt tredje voksen, der er god til at lytte? 

Jeg synes, din lærer skal vide, at du får spydige kommentarer fra de andre. Det er nemlig den voksnes ansvar at hjælpe eleverne med at behandle hinanden ordentligt. Alle børn har ret til at have det godt i skolen, også dig. Men din lærer skal vide, hvordan du har det, før hun/han kan hjælpe dig.

Hvis du gerne vil øve dig lidt i at sige det højt, vil jeg foreslå, at du ringer til BørneTelefonen på 116 111. Her er der en rådgiver, der rigtig gerne vil snakke med dig og hjælpe dig til at komme videre.

Jeg vil også foreslå, at du får hjælp til at stoppe med at cutte. Du kan få rigtig god hjælp gennem foreningen LMS. De har støttegrupper og en mentorordning, som jeg tror du kunne have glæde af. Læs mere her: http://www.lmsos.dk/kan-vi-hjaelpe-dig/jeg-skader-mig-selv/.

Også i Sofies Univers kan du måske hente støtte.

Jeg håber, mit svar har givet dig nogle ideer til, hvordan dit liv kan blive bedre.

 

Held og lykke med det ønsker BørneTelefonen 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat