Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Tak for dit ærlige og modige brev og den tillid du viser BørneTelefonen.

Det er barske ting du har været udsat for og jeg kan godt forstå dine følelser omkring det. Jeg bliver jeg rigtig glad, når jeg læser om hvor højt du elsker din familie og din hest. At have nogle man elsker og som man ved elsker en er en kæmpe støtte.

Du skriver om en bedste veninde, som du ikke er bedste veninder med mere, fordi I ikke går på samme skole. Jeg tænker nu alligevel om du stadig ser hende? Hvis I ikke ses så tit mere, kunne det måske være godt, at se om I ikke kunne få lavet nogle aftaler, så I måske kan blive mere tætte igen. Har du mon lyst til det?

Det er på ingen måde ok, at du bliver mobbet og det er faktisk skolens ansvar, at alle børn trives og har det godt i skolen - det er lærernes og skolelederen som skal hjælpe her.

Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at snakke med dine lærere om det der foregår. Men, hvis de voksne i skolen og derhjemme ikke ved, hvad de andre siger og gør mod dig, så er det svært for dem at hjælpe med at stoppe mobningen...

Måske har du lyst til af skrive noget ned eller lave en tegning, for at få luft for noget af det, der fylder inden i dig - måske også et brev eller en sms til dine forældre - en besked til din lærer på intra?

Jeg tænker også, at din hest kunne være en god lytter, hvis du har lyst til at fortælle den noget, som ingen andre må høre eller til at øve dig i at få det sagt til en i skolen eller derhjemme.

Måske kan du tale med dine forældre om, at du godt kunne tænke dig få hjælp til det med overvægt? Det kan være en snak med sundhedsplejsken på skolen og noget I kan være fælles om - som et lille familieprojekt. Er det mon noget du har mod på?

At gøre noget - eksempelvis at skrive eller tegne hvordan du har det, få kontakt til en god veninde og lave noget sammen med din familie og få snakket lidt, kan give dig luft og gøre, at du måske kan mærke både støtten fra din familie og mærke din egen styrke. At du har turde være så åben og ærlig i dit brev fortæller noget om den styrke, der bor inden i dig.

Du er altid velkommen til at ringe ind, så kan vi snakke mere sammen.

 

Kærlig Hilsen BørneTelefonen

 

 

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat