Brev

Selvmor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 

kære dreng på 12 

Det kan være svært, at føle man er alene med problemer, derfor er jeg glad for du skriver herind, for du skal vide, at du ikke er alene! Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig.

Jeg kan godt forstå, at du ikke har det godt. Der er flere ting, som gør det svært at være dig. 

Du er bekymret for, at dine forældre kommer i fængsel, hvis du fortæller det til nogen, at du bliver slået. Det er ulovligt at slå børn, og derfor skal du have hjælp til at det stopper. Dine forældre skal have hjælp til ikke slå deres børn.

De kan få hjælp til at stoppe med at slå, hvis du fortæller om det til din lærer. Din lærer skal så snakke med kommunen om, at der er brug for hjælp hjemme hos jer - til at stoppe volden.

Måske kan du vise dit brev og mit svar til din lærer? Så ved din lærer, hvad du har brug for hjælp til. Sammen kan du og din lærer snakke mere om det og hvordan du har det derhjemme og i skolen.

De kan det være din lærer, som du selv nævnte? Eller en pædagog, eller sundhedsplejersken på skolen?

Der er brug for hjælp, så din mor og far får hjælp til at være forældre på en meget bedre måde, og holde op med at slå.

Du kan også få hjælp af os på BørneTelefonen - så jeg håber også, at du vil ringe eller skrive ind på 116111 og høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig. Hvis du har brug for det. 

Det er vigtigt du husker på, at du er betydningsfuld for andre. Du fortæller bl.a. om hende pigen, der godt kunne lide dig, og det viser også at du er en dreng der har mange gode ting at give til andre - et venskab er værdifuld. Du er en dreng man gerne vil holde af og være sammen med. Din lærer skal også hjælpe dig med, at du får det godt i klassen og ikke føler dig alene 

Jeg håber, at du får talt med din lærer eller en anden god voksen, som kan hjælpe dig. 

Husk, at hvis det er svært at sige, kan du vise brevet her til din lærer eller den voksen du vælger at snakke med.

Mange kram til dig fra

BørneTelefonen 

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat