Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Problemer med mor

Hej børnetelefonen

Min mor er aldrig hjemme hun er hele tiden på arbejde så jeg er tit alene hjemme.

Når jeg er på skolen har jeg lyst til at græde jeg har aldrig fortalt det til nogen det er kun min bedste veninde der ved det.

Jeg har også snakket med min lærer, men jeg tror ikke de forstår det.

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Jeg forstår, at det er en rigtig svær situation, at du er alene hjemme meget af tiden, fordi din mor er på arbejde. Det er ikke altid rart at skulle være meget alene – Det hører vi også fra mange andre på BørneTelefonen.

Hvor er det også flot, at du allerede har snakket med din bedste veninde om, at du rigtig tit er alene hjemme! Og du fortæller også, at du har snakket med din lærer om det, men at det ikke rigtig virkede til at din lærer forstod det.

Jeg tænker, at du kan bruge den enorme styrke, til at snakke med din lærer igen, eller med en anden lærer. Det kan være en god idé at snakke med din lærer på et tidspunkt, hvor personen har god tid. Måske kan det også være en idé, at du skriver til læreren på intra. Så din lærer kan se, at du har brug for at tale om det.

Måske du kan prøve at finde din lærer på lærerværelset efter skole? Eller måske du i en pause kan lave en aftale med din lærer om, hvornår I kan snakke sammen?

Mon din mor ved hvordan du har det med at være alene hjemme? Hvis ikke, har du så måske mod på at prøve at fortælle hende om det? Når man skal tale om noget, der er svært eller gør én ked af det, synes mange det er hjælper  at skrive et brev.

Måske kan du skrive din mor et brev om, hvad det får dig til at føle, når du skal være meget alene hjemme? Det kan også være en mulighed at vise din mor brevet her og mit svar. Her har du nemlig været rigtig god til at forklare, hvordan du har det. Du kan også vise din lærer brevet.

Det er ikke altid, det er muligt at ændre på, hvordan man arbejder, men måske din mor kan arbejde mindre på de tidspunkter, hvor du synes, det er svært at være alene hjemme.

Ellers kan I måske også finde frem til andre gode løsninger:

  • Kan du måske nogle gange have besøg af nogle andre fra din familie, venner af familien eller nogle af dine egne venner, når din mor er på arbejde?
  • Kan I mon finde frem til nogle aktiviteter, klubber eller sport, du kan gå til, i det tidsrum, hvor du ellers skulle være alene hjemme?
  • Mon du nogle gange kan være hjemme ved andre, når din mor er på arbejde?

Jeg håber, at du kan bruge nogle af mine råd og vil få snakket med dem, du har omkring dig, så I kan finde nogle muligheder, så du ikke skal gå og være så ked af at være for meget alene hjemme.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat