Brev

please hjælp mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det er almindeligt, at venskaber pludselig kan gå i opløsning i teenageårene. Men det gør det ikke nemmere at være i, når man står i sådan en situation, som du gør lige nu.

Ofte vil man ikke anbefale skoleskift mellem 8. og 9. klasse, fordi disse to skoleår fagligt set hænger sammen. Men hvis det ikke ser ud til, at du og de andre piger kan finde hinanden igen, så synes jeg, at du og dine forældre skal se på muligheden for at skifte skole.
Det er trods alt vigtigst, at du har det godt socialt og følelsesmæssigt. Det faglige skal du nok finde ud af.

Hvis man ikke trives i sin klasse, er det meget nemt at miste lysten til at gå i skole, og til at få lavet lektier og følge med i timerne.
Og hvis du tidligere har haft en depression, så skal I handle på det, når du ikke trives.

Uanset hvad, så bør I tale med din klasselærer om det. Men jeg synes så sandelige også, at du skal prøve at tale med de tre piger. De kan ikke være bekendt at fryse dig ude, bare fordi du har været nede i en periode. Jeg synes, at du skal spørge dem, hvorfor de er så afvisende.

Fortæl dem, at det gør dig ked af det, og at du ikke forstår hvorfor, eller ved hvad du skal gøre.
Hvis de synes, at du har sagt eller gjort noget, så må de fortælle dig det. Det skal du bede dem om. Så kan I måske få talt om det og finde hinanden igen.

Hvis de ikke er imødekommende, når du lægger dine følelser frem på bordet, eller stadig ikke inviterer dig ind igen efter jeres snak, så har du gjort alt, hvad du kunne. Og så er der ikke meget, der tyder på, at det bliver godt igen.

Derved må du og dine forældre træffe en beslutning om, hvorvidt du bare skal “overleve” 9. klasse, eller om du skal prøve lykken et andet sted.
Her er det vigtigt at pointere, at hvis du vælger at skifte skole, så er det ikke fordi, du har tabt en kamp, eller er blevet valgt fra. Så er det fordi, du vælger, at du vil noget mere end bare at nøjes med et minimum. Du fortjener meget bedre end det.

Du skal ikke gå og have det skidt i din klasse, hvor du i øvrigt heller ikke oplever, at lærerne er særlig gode.
Havde du været voksen, og var din skole din arbejdsplads, så havde du uden tvivl sagt op og fundet et andet arbejde.
Det eksempel kunne du tale med dine forældre om.

Og til sidst vil jeg sige, at det lader til, at du har nogle rigtig gode forældre, du kan tale med, og som er der for dig. Det er jeg glad for at vide.

Hvis du har brug for en snak med en anden voksen end dine forældre og dine lærere, er du meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat