Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pige 15 ADHD

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Tusinde tak for dit brev. Jeg kan godt forstå at du kan føle dig ensom, for vi har alle brug for at have venner. Nogen har brug for mange venner, andre holder mere af at have få, tætte venner. Men vi har alle brug for venner. Jeg kan høre at du bøvler med nogle svære ting i din hverdag; selvskade, ensomhed, overspisning. Men jeg læser også at du har nogle rigtig gode ting og gør rigtig mange af de helt rigtige ting allerede; du har en fritidsinteresse, du har et dejligt forhold til din mor og du er allerede i gang med at få hjælp fra en coach. Det er stærkt gået. Selvom du har din mor og din coach får jeg en fornemmelse af, at du stadig står lidt alene med dine problemer. Derfor er det vigtigt at trække mere på de gode ting i dit liv og få mange flere til at bakke op om dig i din seje kamp mod f.eks. ensomhed. Jeg vil prøve at give dig lidt eksempler på, hvad du kan gøre.

For det første vil jeg råde dig til at fortælle din mor om, hvordan du går og har det. Det er så dejligt at høre at I faktisk har et rigtig godt og åbent forhold. Det er helt sikkert noget du skal benytte dig af. Det kan godt være svært at fortælle ens forældre, hvis man har det svært, men jeg ved at forældre altid hellere vil vide, hvordan deres børn har det – for så får de muligheden for at hjælpe dem til at få det bedre. Når du har det så slemt, at du skader dig selv, så gør det mig faktisk bekymret. Jeg ved, at det er en strategi mange bruger til at flygte fra sine problemer, men det er samtidig en strategi der også giver én mange flere problemer i sidste ende. Plus det er smadder farligt. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at du får noget hjælp til at stoppe med det. Et rigtig godt skridt på vejen ville være at fortælle din mor om, hvordan du faktisk går og har det, så I sammen kan finde ud af, hvordan du kan få hjælp til at komme helt ud af din selvskade og overspisning. Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade er også gode til at rådgive på lige nøjagtig det her område. Du kan måske kigge på deres hjemmeside sammen med din mor: https://hjaelp.lmsos.dk/ Og så ville det også hjælpe at din coach og mor ved,at du kommer til at skade dig selv. Så det kan støtte i at stoppe og gøre noget godt for dig selv i stedet. 

Du skriver også, at du tror mange af dine problemer bunder i en følelse af ”ikke at være god nok”. Jeg vil lige slå en ting fast: Du er god nok. Du er faktisk lige præcis som du skal være. Men det er selvfølgelig vigtigt at du også selv tror på det. Det er noget mange kan have svært ved, og nogen gange har man brug for nogle professionelle til at hjælpe én på vej. Måske er det noget du allerede har arbejdet på sammen med din coach? Ellers kunne du jo foreslå det næste gang I skal ses? For det lyder som om at lavt selvværd også giver dig problemer andre steder i dit liv – f.eks. i dine venskaber.

Ved dine lærere mon, hvordan du har det? Det lyder til, at mange af dine problemer foregår i skolen, og går udover hvordan du har det når du er der. Det er lærerens pligt at gribe ind, hvis elever ikke trives. Derfor tænker jeg at det er rigtig vigtigt at få snakket med dem. Her kan din mor også hjælpe dig med at hive fat i din lærer. Din lærer ville måske kunne hjælpe dig med at lave faste pladser i klassen og sætte dig sammen med den person, som du måske har det bedst med? Måske kan han/hun arrangere en form for skolefest, hvor jer i klassen kan få mulighed for at være sammen på nye måder?

Normalt vil jeg råde unge, der skriver ind med venskabsproblemer, til at få sig en fritidsinteresse. Men det lyder jo som om, at du allerede har sådan en: nemlig svømning. Det er så godt, at dyrke sine interesser – det gør os glade at fordybe os i noget vi kan lide og det kan også føre til fede venskaber. Mange bliver nemlig venner, fordi de interesserer sig for det samme, så måske er der nogen af dem du svømmer med, som du kunne se som en du godt kunne blive venner med? Måske du ville kunne foreslå din svømmelærer at I holder et sommerarrangement, hvor du så kan få mulighed for at snakke mere med dine svømmekammerater?

Du virker også som en utrolig reflekterende pige, med god indsigt i sig selv. Du er så godt på vej, så jeg håber du kan få samlet folkene omkring dig til at hjælpe dig det sidste stykke.

P.S.: et andet godt sted at kigge, hvis man er ung og ensom er Ventilen. Du kan prøve at læse om dem på det her link: https://www.ventilen.dk/ensom/

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat