Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Overreagerer jeg?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Tak for dit gode, lange brev, hvor du meget tydeligt beskriver, hvor svært du har det. Jeg tænker slet ikke, at du bare har brug for at være speciel, eller at du er åndssvag. Jeg tænker, at du er en ung pige, der har det rigtig svært, både med dig selv og med dine omgivelser. Og at du spekulerer meget på, hvad der sker med dig.

Jeg kan ikke fortælle dig, om du har en depression eller en psykisk sygdom. Men dine tanker omkring det fylder rigtig meget for dig. Og du bruger meget energi på dine overvejelser omkring, hvad der er galt. Så jeg vil opfordre dig til at kontakte din læge hurtigst muligt og fortælle ham/hende det samme, som du har fortalt mig. Ligegyldigt hvad du og din læge finder ud af, tror jeg, at du vil føle dig lettet over, at du bliver lidt klogere på, hvad der sker for dig.

Du skriver ikke, om dine forældre er klar over, hvordan du har det? Hvis de ikke er det, synes jeg, at du skal fortælle dem det. Du kan evt. vise dem det brev, du har skrevet. Hvis du deler dine tanker med dine forældre, tror jeg, at du vil føle dig mindre ensom. Så er I i hvert fald 3, der ved, hvordan du har det. Det kunne også være en støtte for dig, hvis en af dine forældre går med til jeres læge.

Der findes en rådgivning, der hedder Headspace, som du måske vil have glæde af at kende. Det er et gratis og anonymt tilbud for alle mellem 12 og 25. Headspace holder til i 15 byer. Der er både rådgivning pr telefon, sms, chat, mail og ansigt til ansigt rådgivning. Du finder dem på www.headspace.dk

Jeg tænker, at det under alle omstændigheder vil være godt for dig, at få mulighed for at dele dine mange tanker. Jo mere man går med tankerne alene, jo større vokser de sig. Det kan give én følelsen af, at det er helt uoverskueligt at få en ende på de svære følelser. Derfor er det vigtigt, at du får noget god støtte.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat