Brev

Orker ikke livet mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12.

Tak for dit brev. Hvor er det flot, at du har fundet kræfter til at skrive til BørneTelefonen og dele dine tanker med os. Det er utrolig modigt af dig, for det er store følelser, du går med.

At føle, at man står uden for fællesskabet, er en rigtig svær følelse. Der er mange børn og unge der prøver at føle sig ensomme i løbet af deres barndom eller ungdom. Selvom det er helt normalt at føle sig ensom, betyder det selvfølgelig ikke, at du bare skal acceptere det. Man kan tro, at der er noget galt med en, hvis man føler sig valgt fra – eller ikke føler sig valgt til. Og det kan føles utrolig sårende. Sådan behøver det ikke at være.

Du har allerede vist stor styrke ved at du har skrevet til dine veninder flere gange. Det er rigtig stærkt af dig. Jeg kunne skrive, at du bare skal holde fast og blive ved med at skrive til dem. At du skal være tålmodig og give det lidt tid. Men når man ligesom dig, har oplevet at blive afvist, er det ikke så nemt, som det lyder, at spørge igen og igen.

Derfor vil jeg foreslå du får noget hjælp fra en voksen som du føler dig tryg ved. Når du har en følelse af at du ikke ‘orker livet mere’, gætter jeg på det har stået på i et stykke tid. Derfor er det vigtigt at du opsøger noget hjælp.

Din klasselærer kan hjælpe, men det kræver, at du fortæller hvordan du har det. Mange børn foretrækker at snakke med sin lærer i fortrolighed. Hvis du også ønsker det, kan du sige det til din lærer. Du kan fx sige at du ikke ønsker at dine veninder får at vide, at du har bedt om hjælp.

Hvis det er svært for dig at fortælle din klasselærer hvordan du har det, ansigt-til-ansigt, kan du også vælge at skrive det i et brev. Måske kan du bruge vores guide til at skrive et brev her.

En anden mulighed er at du taler med dine forældre om det, så de enten på dine vegne eller sammen med dig kan få fortalt din klasselærer, hvordan du har det.

Din klasselærer har nemlig pligt til at hjælpe hvis der er nogen børn i klassen der føler sig udenfor. Hvis der er noget i fællesskabet i klassen, som ikke fungerer, er det klasselærerens opgave at arbejde med det sociale i klassen, så alle elever trives.

Det kan også være, at der er nogle ting, du selv skal arbejde lidt med; nemlig at tage initiativ til at mødes med dine veninder på nogle andre måder end du allerede har prøvet. Hvis du har brug for nogle ideer, kan du læse mere om det her: Small-talk. Måske har du også lyst til at læse Brevkassens tema om: Ensomhed

Selvom du allerede har vist at du har styrken til at gøre en hel masse selv, så er det vigtigt at du også får noget hjælp fra en voksen. Så jeg vil opfordre dig til at bruge det samme mod som fik dig til at skrive til BørneTelefonen, til at få noget hjælp fra en voksen du føler dig tryg ved.

Du er også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111. Måske kan vi sammen finde endnu flere ideer til hvad du kan gøre.

Varme hilsner fra Børnetelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat