Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ny klasse eller ej????

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år.

Det lyder som om, at det ikke har været helt nemt, at din gamle klasse er blevet splittet op.

Det kan være rigtigt svært, når dem man er veninder med, pludselig går i en anden klasse. Derfor kan man godt hurtigt føle sig ensom. Når man er ung og især når man går i skole, så kan venskaber hurtigt skifte og udvikle sig i forskellige retninger. De fleste når at have flere forskellige bedste veninder i løbet af deres skoletid. Det kan både være rart og ikke så rart. Det er rart, når man selv har valgt at skifte veninde, men ikke så rart, når man er den veninde, der er blevet skiftet ud.

N har fundet sig en ny veninde og F synes måske at N er det værd? Jeg tænker på, hvorfor du ikke har lyst til at være sammen med F? Du skriver selv, at hun siger at du skal droppe N, men er det derfor, du ikke har lyst til at være sammen med hende? Det lyder nemlig for mig som om, at F gerne vil være sammen med dig. Måske viser det sig, at F faktisk er rigtig sød? Så måske skulle du give hende en chance?

Måske er der også mulighed for at I kan lave noget sammen, når I ikke er skolen. Måske kan du invitere til noget hygge, måske for jeg alle piger i klassen.

Om du skal blive i din klasse eller ej, kan jeg desværre ikke svare på. Men jeg synes da helt klart, at du skal prøve at snakke med dine forældre om hvordan du har det i din klasse. I kan måske sammen lave en 'for- og imod liste' omkring klasseskift

Jeg synes også at det kunne være en god idé, at du snakkede med din lærer om det (også selvom det er en ny lærer).

Venlig hilsen BørneTelefonen
 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat