Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mutters Alene

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 Kære pige på 16

Hvor er det ærgerligt, at dine venner er taget på efterskole, så det nu er svært at finde nogle i klassen at være sammen med. Jeg kan godt forstå, det må føles ensomt.

Jeg tænker på, om det er en mulighed at forny dit venskab med din tidligere veninde og hendes nye venner?

Jeg kender ikke din klasse og din skole, men jeg tænker, om det er andre i klassen, som du kan udvikle venskaber med?

Går du til noget i fritiden? Grunden til jeg spøger er, at det nogle gange kan være nemmere at starte noget nyt op med nogle, som kan lide at lave det samme som en selv. Det kan være sport eller noget kreativt. I det fleste byer er der nogle kreative skoler, hvor man kan gå til foto eller smykkefremstilling – kunne det være noget?

Jeg bliver glad for at læse, at du taler med dine forældre om det, og at de taler med din lærer. Jeg tænker på, om du har en opfattelse af, at det hjælper, og du bliver lyttet til? Det er skolens ansvar, at det er rart for alle at komme i skole, måske kunne dine lærere have brug for at få hjælp til at skabe et bedre fællesskab i klassen. På skolen findes der noget, der hedder en AKT-lærer, som dine egne lærere kan komme til for at få hjælp til, at skolen bliver et rart sted for alle at være.

Mange tanker og hilsner fra

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat