Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobning oh selvmord

Hej jeg er en pige på 10 år

og jeg har ikke regtigt nogen venner

det er som om alle hader mig

jeg bliver mobbet og jeg har forsøgt at begå selvmord men jeg besvimede kun men alligevel

jeg ved ikke ved jeg skal gøre jeg følger at verden ville være et lysere sted uden mig????

kh den triste pige

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Tak for dit meget ærlige brev. Jeg bliver ked af at læse, at du går og har det så dårligt og føler, at alle hader dig.

Jeg bliver rigtig nervøs for dig, når du skriver, at du har forsøgt at tage dit eget liv. Jeg tænker, at det er et tydeligt tegn på, at du har brug for hjælp. Du skal ikke stå alene med alt det, der er svært. Gad vide, om du mon har fortalt dine forældre, hvordan du har det? Hvis du ikke har gjort det, tænker jeg at første skridt kan være at tale med dem. Hvis det er svært at sige tingene højt, kan du måske vise dit brev og mit svar til dem.

Du skriver også, at du er udsat for mobning. Mobning er noget af det værste, og det er vigtigt, at det bliver stoppet. Derfor skal din lærer have besked, så hun kan hjælpe dig. Det er din lærers ansvar, at alle har det godt i klassen, og at der ikke er nogen, der føler sig udenfor. Det er aldrig ens egen skyld, når man er udsat for mobning. Det er fordi, der er noget galt med den måde, eleverne er sammen på i klassen. Og det skal de voksne hjælpe med at lave om på.

Jeg ved, det kan være svært at tale om de ting, der gør ondt, men jeg håber, du finder modet til at fortælle dine forældre, en lærer eller en anden voksen, du stoler på, hvordan du har det.

Du har ret til at have et godt liv! Jeg ønsker dig alt det bedste.

Med venlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat