Brev

Mobning

Hej børne telefonen

jeg er en pige på 10 år og jeg bliver mobbet fordi at jeg er så tyk og de tager mine penge og siger at jeg har ikke bro for mere mad

og norge jeg har idræt tager de mit tøj

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år.

Tak for dit brev. Hvor er det godt og modigt, at du har skrevet. Det er hårdt at blive mobbet og jeg vil gerne hjælpe dig. Mobning er meget alvorligt og skal stoppes.

Du skriver, at du er blevet mobbet fordi du er tyk. Nogen tager dine penge og tøj når du har idræt. Jeg ville ønske, at du allerede havde fået noget hjælp. Det kræver mange kræfter at stå imod det, som du er udsat for.

Der er ikke noget i vejen med dig og det er aldrig din skyld, at nogen mobber dig.  Dem der mobber gør det tit fordi de selv er usikre og skal prøve at være seje. Uanset hvad, er det ikke i orden at mobbe.

Når der foregår mobning blandt børn, er det de voksne, der skal hjælpe med løse det. Derfor er det vigtigt, at du fortæller det til din lærer og dine forældre. Jeg ved det kan kræve mod at tale med nogen om det.

Du kunne måske spørge din mor om I kunne gå en tur, da der er noget du gerne vil snakke med hende om.  Det kan også være en idé at skrive det i en besked, hvis det er nemmere?

Du har allerede vist stor mod ved at skrive til BørneTelefonen. Super sejt. Hvis du syntes det er svært at tale om, kan jeg godt forstå det. Så kunne du måske vise dit fine brev og mit svar, til din lærer, mor eller far.

De kunne på den måde hjælpe dig videre. Din lærer skal hjælpe dig, og gøre noget for at mobningen stopper. Ellers kan man tale med skolelederen om det, så der kommer hjælp til.

Jeg tænker, at  de vil syntes du er mega sej, at du beder om hjælp.

Alle skoler har en mobbepolitik og de SKAL gøre noget, hvis de ved at nogen bliver mobbet. Derfor er det vigtigt din lærer får det at vide. Hvis dine forældre kender til mobningen, kunne de måske også hjælpe dig med at sige det til læreren. Du kan også læse gode råde om mobning på: Mobning

Nogle skoler har også en AKT- lærer eller en sundhedsplejerske, som børn kan snakke med, hvis der er mobning i klassen.

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive ind på 116111, så er vi klar til at lytte og hjælpe dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat