Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit liv stinker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Jeg vil starte med at sige at du helt sikkert ikke er "iskold"! Hvis du var det, så ville du ikke kunne skrive sådan et følsomt og eftertænksomt brev, som du har skrevet herind. Nogen gange viser man ikke følelser for at passe på sig selv, fordi man er blevet såret mange gange. Mon det er sådan du har det?

Det lyder godt nok ikke rart, at du blive mobbet, at dine forældre ikke lytter og at du får mareridt. Jeg vil rose dig rigtig meget for at opsøge hjælp her hos BørneTelefonen. Det giver mig troen på, at du vil blive ved med at prøve at få den rette hjælp fra de voksne omkring dig.

Det skal altid tages alvorligt når der er mobing i en skoleklasse. Det er lærerne, der er skal hjælpe med at få det stoppet. Mit råd vil være at tage en snak med en af dine lærere omkring mobningen. Måske skal det være noget, der skal sættes særligt fokus på i en periode i klassen. Det lyder også som om, at nogen i klassen ville have godt af, at I også snakker om, hvordan man skriver sms'er i en pæn tone til hinanden. Og hvad der er okay at skrive i en sms og hvad der ikke er.

Jeg synes også, at du, hvis du ikke allerede har gjort det, skal tage en snak med din bedste veninde, og undersøge, hvad det er hun er blevet så vred over? Det kan være der er tale om en misforståelse, for det lyder ikke til at du ved, hvad det var hun blev så gal over? Kan du lave en aftale med hende efter skole eller ringe og snakke med hende. Jeg tror det er bedst, at I snakker sammen - så I kan undgå misforståelser. Måske vil det også være en idé med din ven?

Hvis du bliver ved med at gå at være ked af det i skolen og derhjemme, så synes jeg du skal tale med en af dine lærere og fortælle at du er trist og har det dårligt. Du kan måske også spørge om du kan komme til en samtale hos skolepsykologen. Vil det være en hjælp til at finde ud af, hvad der skal til, for at du får det bedre?

Jeg vil anbefale dig at printe eller vise dit brev og mit svar, til en lærer på skolen eller en anden sød voksen. Jeg mener, at der er nogle ansvarsfulde voksne, der skal inddrages og har pligt til hjælpe dig til at få det bedre.

Du er også altid meget velkommen til at ringe eller skrive til os på 116111, for at tale mere om de ting der er svære - eller hvis du blot har lyst til at hygge snakke lidt med en sød voksen, for at komme i bedre humør, en dag du er ked af det.

 Mange knus og kærlige hilsner fra

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat