Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit liv:(

Navne i brevet er anonymiseret af redaktionen

Hej jeg hedder X. Jeg er 13 år. For mange år siden
(6 år siden) gik jeg til gymnastik. Der var en dreng der som drillet mig meget med, at jeg var dårlig til det, og begrund af det stoppede jeg. Ingen ved, at det var grunden. Efter jeg stoppede gik jeg ikke til noget og har heller ikke gjort det siden. Jeg tænkte ikke på det, fordi jeg var ung. Jeg tænkte heller ikke nu vil jeg prøve og starte til noget igen.

Men nu mange år senere har jeg ikke været glad, i 2 måneder, fordi jeg ved ikke hvem jeg er jeg vil godt bare være som andre. Andre går til en sport og det vil jeg også prøve igen. Jeg er en normal størrelse dreng eller hvad man vil galde det. Jeg er begynd eller prøver og træne her hjemme, fordi jeg tror ikke min krop er klar og sådan nogen ting.

Jeg vil godt være som andre som: går til sport, lærer nye ting som et back flip. Du forstår det sikkert ikke men hjælp. Jeg har ikke sagt det til andre for jeg tror ikke de kan forstå det og det skal heller ikke være deres problem, at jeg ikke er glad.

Alt i alt er jeg bare ikke glad jeg vil være et BARN LEVE MIN BARNDOM.

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig.

Tusind tak for dit flotte brev.

Først og fremmest, hvor er det godt du skriver herind og fortæller hvordan du har det, og spørger om råd.

Da jeg læste dit brev, tænkte jeg at det ærgerligt at der var en som drillede dig, så det gjorde at, du stoppede til gymnastik. Jeg kom til at tænke på om der var nogen der så, du blev drillet, dengang? Eller måske du skulle have sagt det til læren?

Det kan være svært, når man bliver drillet, da man kan få en følelse af at, måske føle sig udenfor, føle man er forkert, at man kan være bange for man vil blive drillet mere, hvis man siger fra overfor personen, eller går til en voksen- kan du genkende nogle af de følelser?

Det altid en god ide, at få sagt fra når man bliver drillet, eller gå til en voksen og få hjælp til det. Det aldrig i orden at drille andre, og det vigtigt at vi taler åbent om det, når vi oplever det.

Du skriver, at du gerne vil starte til sport igen, og lære nye ting. Det kan jeg godt forstå. Det rigtig godt at gå til sport, både at man kan dygtiggøre sig, få rørt kroppen og få nye venskaber.

Har du mon tænkt over hvilken slags sport, du gerne vil gå til?
Der er mange muligheder, måske du gerne vil gå til gymnastik igen? Eller svømning? Eller måske noget helt tredje?
Måske du kan få hjælp af en voksen til at se hvilke sportsgrene der er i området, hvor du bor.

Håber det bedste for dig.

Mange hilsner

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat