Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mistet venskab

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år

Først vil jeg sige, at jeg er ked af at høre, at du har mistet din moster, og at du ikke har kontakt til din mormor. Jeg kan godt forstå, at det påvirker dig. 
 
Jeg fornemmer, at du og dine veninder har talt om jeres venskab. Men har du fortalt dine veninder, hvor meget du savner dem, og at du er rigtig ked af det? Det kunne være en mulighed, at du fortalte dem, at du oplever, at de rotter sig sammen imod dig. Og at du derfor synes, jeres venskab bliver svært. Du kunne også fortælle dem, at du godt nok har fundet flere venner. Men at det ikke ændrer på, at du stadigvæk gerne vil være veninde med dem. Tror du, at du kan sige det til dem eller måske skrive det i et brev? Jeg tænker nemlig, at det kunne være godt for dig, at få det sagt. Så du ved, at du har gjort dit for at bevare jeres venskab. 

Hvis man er rigtig gode veninder, så skulle der gerne være plads til at kunne tale om, hvordan man er veninder, og hvordan man kommer videre og tilgive hinanden. Men man kan jo desværre ikke bestemme at andre skal være venner med en. Derfor bliver du nok nødt til at give slip på dine veninder, hvis de ikke længere investerer i jeres venskab. 

Det gør selvfølgelig ondt. Og jeg kan godt forstå, hvis du bliver ked af det. Det kan så være en hjælp at søge støtte hos familie og andre venner. Derfor er det er godt at høre, at din familie har været der for dig. Tal med dem igen, så de kan støtte dig. Sommetider har dem, som kender en godt, også nogle gode råd, man kan bruge til at komme videre.

Jeg kan høre, at dine veninder betyder rigtig meget for dig. Derfor håber jeg, at I finder ud af det sammen. Vis dem måske dit brev hertil og mit svar. Det kan være, at det er en god måde at få startet en snak på. 

Alt det bedste fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat