Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mistet alle?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev!

I alle venskaber, især mellem piger på din alder, er der mange følelser i spil. I din alder er man ved at finde ud af, hvem man selv er. Nogle gange bliver man meget såret og ked af det, når man ikke føler sig forstået, eller hvis man føler sig svigtet. Og ofte får man det ikke sagt højt, før venskabet på en måde går i stykker.

Vi mennesker kan ikke læse hinandens tanker, så hvis man ikke fortæller, hvad man tænker, og hvordan man har det, så forstår folk det måske slet ikke, selvom man selv synes, de nemt burde kunne forstå det af sig selv. Det kan de ikke!

Derfor er det vigtigt, at du og din vendinde får talt rigtigt sammen.
I stedet for at skrive til hende, synes jeg, at du skal tage over til hende, så I kan sidde sammen, når I snakker om det.

Måske kunne din mor og hendes mor hjælpe jer med at få snakket sammen?
Det tror jeg, ville være en god idé. Jeg synes, at du skal spørge.

Jeg forstår godt, at du bliver rigtig frustreret over hele situationen, for det er en svær situation at stå i; især når det ikke er til at se, hvordan man skal komme ud af den.
Det er ofte sådan, at man lader sine frustrationer gå ud over dem, der er tættest på - som du fortæller, at du kommer til at lade det gå ud over dine søskende. 
Det er selvfølgelig ikke i orden, at du lader det gå ud over dem, for de kan jo ikke gøre for det.
Derfor synes jeg, at du skal fortælle dem, at du er ked af det for tiden, og at du derfor let bliver irriteret. På den måde ved de, at det ikke er dem, du er sur på, og at det ikke er dem, der har gjort noget forkert. 
Det kunne din mor måske også hjælpe dig med.

Jeg synes, at du skal få talt grundigt med din mor om hvordan du har det lige nu, så du kan få noget hjælp til at takle tingene. Fortæl din mor de ting, du har skrevet her, så hun kan forstå, hvor meget det faktisk påvirker dig. 

Derudover kan du tale med din klasselærer om det, for måske kan han eller hun også tage en snak med din veninde. Du skal i hvert fald ikke selv gå rundt med de her ting. Du skal have hjælp, så det ikke bliver værre.

Du er også altid velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen. Det er gratis, og du er anonym. Og du kan ringe om ALT.
Ved at snakke om det, undgår du, at det vokser dig helt over hovedet. Jeg håber meget, at du ringer eller skriver.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat