Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine bedste veninder har forladt mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Det kan gøre så ondt, når man pludselig ikke føler sig som en del af venindegruppen mere. Nogle gange kan det opstå på grund af tilfældigheder, og derfor blot stå på i en periode. Andre gange kan det skyldes, at man udvikler sig i forskellige retninger. Men lige meget hvad, så kan man blive rigtig ked af det. 

Du tænker på, om du mon har gjort noget, der har såret dine veninder. Men du vil ikke rigtig spørge dem – for du tror, de bare vil slå det hen og sige, at der intet er galt. 

Men der er jo noget galt – for dig. Noget er ændret, og du ved ikke hvorfor. Så måske er det det, du skal sige til dem. At du er rigtig ked af det, og at du kan mærke, at der er noget, der er ændret mellem jer, siden du ikke bliver inviteret med til sleepover. Og at du ikke helt ved hvorfor, eller hvad du skal gøre for at blive en del af gruppen igen. 

Hvis du får sat ord på, hvordan du har det, kan det være, at dine veninder også begynder at tænke lidt mere over det, der sker i gruppen. Og måske ønsker de slet ikke, at du skal være udenfor. 

Dit brev viser, at du har tænkt over, hvordan du kan få talt med dine veninder – og det er en god start at forberede sig inden snakken, så du er sikker på at få sagt det, du gerne vil. Du kunne også overveje at sende dem en SMS, hvor du forklarer, hvordan du har det – og skrive, at du gerne vil have, at de er ærlige overfor dig.

Har du mon tænkt på at tale med dine forældre om det her? Det kan være, at de har gode råd til, hvad du helt præcis kan gøre eller sige. Og samtidig kan det være rigtig rart, at have nogle voksne at støtte sig til. Du kunne også tale med din lærer? Hun/han kender sikkert jer alle sammen – og vil også kunne hjælpe jer i skolen.

Måske har du lyst til at invitere dine veninder hjem til dig. På den måde kan du vise, at du gerne vil dem. Du kunne planlægge noget hyggelig, I sammen kunne lave – men også tage en snak med dem om det, der sker mellem jer.

Jeg ønsker dig rigtig meget held og lykke. Du kan altid ringe på 116111 , hvis du har lyst til at tale mere om det. 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat