Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde har prøvet at begå selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Hvor er det godt, du skriver herind for at høre, hvad du skal gøre for at hjælpe din veninde, der har det dårligt. Du er vel nok en god ven!

Jeg kan godt forstå, du er bekymret for din veninde. Selvmordstanker og selvmordsforsøg er ikke noget, nogen skal gå alene med, så derfor er det rigtigt godt og modigt, at hun har turdet fortælle det til dig. .

Jeg synes, du skal råde din veninde til at snakke med en lærer eller sine forældre. Du kan tilbyde at hjælpe hende med at fortælle det. Hvis hun ikke gør det, så tænker jeg, at det bedste vil være, hvis du selv taler med en voksen om det. Din veninde har brug for hjælp, og du ikke skal gå alene med viden om, at din veninde har det skidt og har forsøgt selvmord. Det er ikke at sladre, at sige det til en voksen, men noget du skal gøre fordi du er glad for din veninde, og fordi du ønsker, at hun har det godt.

Har du mon prøvet at spørge lidt mere ind til, hvorfor hun føler sig alene, og hvorfor hun er ked af det? Måske er det noget derhjemme, der gør at hun er ked af det? Jeg vil foreslå, at du siger til din veninde, at hun kan ringe, skrive eller sende sms til BørneTelefonen. Vi er vant til at tale med børn og unge, der har det svært, og vi vil meget gerne hjælpe din veninde. Måske vil det hjælpe hende, helt anonymt, at tale med en voksen om hvorfor hun går og er så ked af det. Hvis hun er lidt usikker, så kan du måske også tilbyde, at I prøver at ringe ind sammen. Det er der nogle gange nogle, der gør, da det kan være lettere, når man er to.

Mange kærlige hilsner fra BørneTelefonen.

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat