Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde er ensom

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tusind tak for dit brev. Det gjorde mig rigtig glad at læse om din omsorg for din veninde og at du har lyst til at hjælpe hende og være der for hende. Din veninde kan være glad for at have en ven som dig – og det virker også som om hun sætter stor pris på jeres venskab, når hun betror sig til dig om at hun føler sig ensom.

Mange unge kæmper med følelsen af ensomhed og bliver bange for om fremtiden mon bliver ved på samme måde. Jeg tænker at ingen skal acceptere at gå rundt og føle sig ensomme i lang tid, dog er disse følelser uundgåelige i perioder af ens liv. Følelser som ensomhed eller følelsen af ikke at passe ind, er følelser som næsten alle mennesker har, i kortere eller længere perioder. For at finde frem til hvem man har lyst til at være, tager det noget tid og man skal igennem perioder hvor man prøver sig frem.

De fleste af os vil gerne være en del af et fællesskab. Vi har alle brug for at være sammen med nogle og føle, at vi betyder noget for andre og at vi har nogle at dele vores interesser med.

Du skriver at der ikke rigtig er noget der fanger hende, af fritidsinteresser. Måske kan du opfordre hende til at prøve noget af alligevel, selvom hun tænker det ikke er så interessant. Nogle gange skal man kaste sig ud i det lidt ukendte. Jeg tænker at hun kan øve sig i dette:

Sige ja til det hun plejer at sige nej til, selvom hun tænker at det er uinteressant. Det kan være en måde at finde ud af noget om sig selv på. Måske finder hun ud af at livet har meget mere at byde på. Det kan måske kaste nye venskaber af sig.

Snakke med klassekammerater og andre i skolen, som hun ikke plejer at snakke med, også selvom hun måske synes de er kedelige, og øve sig i at interessere sig for de personer, lytte til hvad de kan lide og hvorfor de kan lide det.

Hun kan øve sig i at række hånden op i klassen, hvis hun normalt ikke gør det så meget, så de andre i klassen kan se at hun godt tør sige noget.

Hvis den der føler sig ensom også er genert, kan det være svært for andre at lære hende at kende. Hvis det også er tilfældet her, at din veninde er genert, så kan du måske opfordre hende til at skrive dagbog hvor hun hver dag skal skrive 3 positive ting ved hende selv i, så hun bliver god til at få øje på hendes egne kvaliteter som ven.

Du har også mange kvaliteter som veninde og jeg håber du får en god snak med din veninde. Husk du kan også altid sige til hende, hun er meget velkommen til at kontakte BørneTelefonen, hvor der sidder rådgivere klar til at lytte.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat