Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min ven er ensom

Hej, min ven lider af ensomhed. hvad kan jeg gøre?
Burde jeg gøre noget, eller skal jeg bare lade det ligge til hende selv?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej

Tak for dit brev. Du lyder til at være en rigtig god ven, der tænker på andre og støtter dine venner når de har brug for det. 1000 tak for det. Din ven må være glad for at have en ven som dig.

Ensomhed er desværre noget der rammer mange. Selvom man har venner kan man sagtens føle sig ensom.

Jeg synes bestemt, at du skal tale med din ven om det. Måske er der tidspunkter, hvor hvor din ven ikke føler sig ensom? Måske er hun ikke ensom, når hun er samme med dig eller når hun laver andre ting. Hvis hun kunne finde ud af, hvornår og hvad der gør, at hun ikke er ensom, så kunne det hjælpe hende på vej ud af ensomheden. Måske skulle du spørge hende om, hvornår hun ikke er ensom…?Hvis din ven har brug for det, kan I også tale med en voksen. Det kunne være en lærer eller jeres forældre. Hvis din ven har svært ved at tale om sin ensomhed, så kunne en mulighed også være et skrive et brev. Det brev kunne din ven så efterfølgende give til en voksen.

På vores hjemmeside kan du og din ven læse mere om ensomhed og hvad man kan gøre ved det.

Hvad kan man gøre, hvis man er ensom?

Har du eller din ven brug for at tale med en voksen fra BørneTelefonen, så er I altid velkommen til at ringe eller skrive til os på 116111

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat