Brev

Min ven er ensom

Hej, min ven lider af ensomhed. hvad kan jeg gøre?
Burde jeg gøre noget, eller skal jeg bare lade det ligge til hende selv?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej

Tak for dit brev. Du lyder til at være en rigtig god ven, der tænker på andre og støtter dine venner når de har brug for det. 1000 tak for det. Din ven må være glad for at have en ven som dig.

Ensomhed er desværre noget der rammer mange. Selvom man har venner kan man sagtens føle sig ensom.

Jeg synes bestemt, at du skal tale med din ven om det. Måske er der tidspunkter, hvor hvor din ven ikke føler sig ensom? Måske er hun ikke ensom, når hun er samme med dig eller når hun laver andre ting. Hvis hun kunne finde ud af, hvornår og hvad der gør, at hun ikke er ensom, så kunne det hjælpe hende på vej ud af ensomheden. Måske skulle du spørge hende om, hvornår hun ikke er ensom…?Hvis din ven har brug for det, kan I også tale med en voksen. Det kunne være en lærer eller jeres forældre. Hvis din ven har svært ved at tale om sin ensomhed, så kunne en mulighed også være et skrive et brev. Det brev kunne din ven så efterfølgende give til en voksen.

På vores hjemmeside kan du og din ven læse mere om ensomhed og hvad man kan gøre ved det.

Hvad kan man gøre, hvis man er ensom?

Har du eller din ven brug for at tale med en voksen fra BørneTelefonen, så er I altid velkommen til at ringe eller skrive til os på 116111

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om hvordan du kommer ud af ensomhed

Føler du dig ensom eller udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste, der er nemlig mange unge, der oplever ensomhed. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget, er det vigtigt, at der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at være ensom og omvendt kan man godt have mange venner og stadig føle sig ensom.

Hvis du er ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret med til fester? Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker min billeder på Instagram? Hvorfor snapper dem fra klassen aldrig til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor er jeg ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Heldigvis er der mange ting, du kan gøre. Her kan du få forskellige gode råd til, hvordan du kommer ud af ensomhed og få tips til, hvordan du kan få venner. Du kan også læse andre børns breve og se hvilke svar, de har fået fra BørneTelefonen.

Ensomhed Andre der hjælper

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere

Ventilen

Er du ensom og har brug for at mødes med andre børn og unge i samme situation?

Læs mere