Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, du er træt af at skændes med din mor, og du gerne bare vil have et liv som alle andre.

Det er ikke ok, at din mor siger hun hader dig og bander, når hun bliver sur på dig. Hun hader dig sikkert ikke, men derfor er det ikke ok at sige alligevel. Det lyder som om, din mor bliver så gal, så hun ikke kan styre sit temperament.

Har du fortalt din mor, at du mærker ensomheden? Ved du, hvorfor du ikke må chatte, få besøg, gå på YouTube og mødes med andre? Kan det være fordi, hun er bekymret? Nogle gange er forældre mere skrappe overfor de ældste børn end overfor de yngre. Nogle gange er det fordi, de er bekymrede og ikke ved, hvor meget man kan klare selv, når man fx er 11 år. 

Jeg tænker, at du og din mor har brug for en god og rolig snak med hinanden, og at I skal aftale, hvornår I skal snakke sammen.

Når du taler med din mor, skal du hjælpe hende med at forstå, hvor stor betydning det har for dig at være sammen med andre. Du kan også fortælle hende, at du gerne vil lave noget hyggeligt med hende. Spørg din mor, hvorfor du ikke må dét, du gerne vil. Hvis det er fordi hun er bekymret, kan I måske aftale, at du skal ringe til hende en gang imellem, når du er ude, så hun ved, du har det godt.

Måske synes du, det er svært at skulle tale med din mor om det? Jeg tænker på, om der er en i familien som kan hjælpe dig? Kan din far hjælpe? Det kan også være din mormor eller en moster. Eller en veninde til din mor. Eller måske en af dine lærere. Du kan også vælge at skrive et brev til din mor, hvor du forklarer hende, hvordan du har det og hvad du godt kunne tænke dig var anderledes. Så kan hun læse brevet, når I skal tale sammen.

Jeg håber, du har fået nogle ideer, som du kan bruge til noget. Og så håber jeg endnu mere, at din mor og dig får lavet nogle aftaler, så du mærker mindre til ensomheden.

De kærligste tanker fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat