Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min lillebror har ingen venner

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du 

Mange tak for dit brev, Jeg kan sagtens følge dine bekymringer for din bror. Det fortæller mig, at du er en meget omsorgsfuld person, og det virker til at du er en god tryghed for din lillebror. Det er rigtig godt, at du rækker ud efter hjælp for jeg tænker, det er vigtigt, at du ved, at ansvaret ikke ligger ved dig, men også ved dine forældre og andre voksne personer omkring din bror.

 

Du skriver din lillebror fik konstateret ADD for et par år siden, som måske kan gøre, at han kan have svært ved nogle ting i skolen. Jeg tænker, det er en rigtig god idé, at din mor har taget kontakt til klasselæreren, men rigtig ærgerligt at der ikke er blevet taget hånd om situationen der. Jeg kommer til at tænke på, om dig og din mor har snakket sammen om det her? Jeg tænker, det måske kunne lette lidt for dig at snakke med din mor om, hvordan du føler og fortælle hende, at du er bekymret for din bror. Så I sammen kan støtte hinanden i, at din bror får det bedre i skolen, og venskaber.

Når det er så tydeligt for jer derhjemme, at din bror ikke trives og bliver afvist af drengene i klassen, så er det på høje tid, at skolen tager sit ansvar alvorligt. Din mor har talt med klasselæreren, men intet positivt er rigtig sket ved det. En idé kunne være, at hun igen tager kontakt til læreren og beder om et møde, og inviterer skolelederen med. Det kan også være, at hun har mod på at ringe direkte til skolelederen og får en snak om, at din bror ikke trives. Som jeg ser det, så bliver han holdt udenfor af drengene i klassen - på en måde så det kan ses som en form for eksklusion. Det er simpelthen for hårdt at have det sådan, at blive overset og valgt fra er bare ikke godt for nogen. Nogen gange kan det være svært at se for lærerne, og måske ved læreren ikke, hvad der kan gøres for at tingene skal blive bedre. Men det skal blive bedre, alle i klassen skal trives i fællesskabet og være inkluderet, og det kan læreren få hjælp til. Det kan være via skolelederen, måske via en AKT lærer/pædagog på skolen eller gennem PPR (pædagogisk psykologisk rådgivning i kommunen) - det er her skolepsykologer arbejder. Det kan også være et besøg fra vores SkoleTjeneste http://www.bornsvilkar.dk/Raadgivning/SkoleTjenesten.aspx#.VYQbpvntmko , som du kan se, er der også mulighed for at downloade trivelsøvelser og ringe til vores FagTelefon for lærere og andre fagfolk, der arbejder med børn. I har også selv mulighed for at kontakte de steder, jeg har nævnt og bede om hjælp og rådgivning. Nummeret til PPR kan I nok finde på kommunens hjemmeside, fx under børn og unge eller ringe til kommunens hovednummer og bede om PPR afdelingen. 

Jeg tænker også, at det måske kunne være hjælpsomt, at snakke med fx en skolepsykolog om ADD, og hvad der er bedst at gøre for din bror omkring skole og hverdagen. Eller måske der, hvor din bror har fået stillet diagnosen ADD - gætter på, at det er gennem børne-ungdomspsykiatrien? 

Måske har du også brug for at snakke mere med os, så er du velkommen til at ringe, og din mor er også velkommen til at ringe på vores ForældreTelefon 35555557,  man behøver ikke være forældre for at ringe ind, det kan alle voksne som har brug for det. 

Måske kan du også foreslå, din bror at ringe/sms ind på 116111 eller logge på Chatten, vi sidder klar til at snakke/skrive med ham, om det han har brug for. 

Jeg håber, du kan bruge mine forslag, og ellers tænker jeg, det du allerede gør meget godt for din lillebror; nemlig at du er der for din lillebror, og ser ham som den fantastiske person han er. 

 

Alt det bedste fra BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat