Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min bedste veninde flytter

Hej..min Aller bedste veninde skal flytte til Dubai.

Hendes far arbejder der..Hun er den der altid passer på mig og hjælper mig med at Trade rigtige beslutninger osv altså hun er ligesom en anden søster for mig:/ vi har været bedste veninder i 7 år nu og jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal klare mig uden hende…nogen gode råd?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Åh, det lyder ikke særligt rart, at din bedste veninde skal flytte til Dubai.

Det er rigtigt godt, at du har fået skrevet dine tanker og følelser ned og søgt om nogle gode råd.

I brevet skriver du nogle rigtige fine ting, som virker rigtig gode. Du fortæller, at I har været veninder i 7 år og at hun altid passer på dig og hjælper dig med at tage de rigtige beslutninger. Det er rigtig vigtigt at holde fast i de gode ting og alt det positive du kan finde frem – også i de tider, hvor det kan være svært.

Når jeg læser dit brev, kan jeg høre at du er bekymret for, hvordan du skal klare dig uden hende. Mon du har prøvet at fortælle din veninde om, hvordan du har det? Det kan være rigtig rart at dele sine tanker med den, som man tænker meget på. Jeg er sikker på at din veninde også er meget glad for dig.

Måske I kan lave en aftale, inden hun flytter om, hvordan I kan snakke sammen? Det kan være I kan videochatte én gang om ugen, eller måske skrive breve til hinanden? Du kan spørge hende om du kan få hendes nye adresse.

Jeg kan godt forstå, at du kommer til at savne hende, og det bliver meget anderledes. Men måske det bliver en god ting. Din veninde kan helt sikkert fortælle en masse historier og ting om Dubai, og du kan fortælle hende om dit liv.

Selvom I er langt væk fra hinanden, tænker jeg, at det ikke betyder I holder mindre af hinanden. Det kan være rart, at få lavet en aftale om, hvordan og måske hvornår I kan snakke sammen?

Jeg håber, at mine svar hjalp lidt.

De varmeste hilsner, BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat