Brev

Mig selv.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Tak for dit brev. Det er godt du skriver og beder om hjælp, når noget føles forkert, og du ikke ved, hvad du skal gøre.

Det lyder som om, det er meget hårdt for dig at være sammen med dem fra klassen. Du føler hele tiden du skal være en anden end den, du er, for at være populær og have nogle at være sammen med. Det går også udover dit forhold til veninderne og familien.

Jeg kan godt forstå, du føler at du har forandret dig, når du må gøre og sige meget hårde ting, du slet ikke synes om.

Du skriver at du hader det. JA! Det er super hårdt at skulle være en anden end den man er hele tiden.

MEN det viser mig også, at du er en pige, som i virkeligheden er en helt anden. En pige med masser af lyst til at være sammen med de andre på en hyggelig måde. Og det betyder noget for dig, at man taler pænt til hinanden.

Når du skriver til os, viser du os også, at du stadig er dig selv indeni. Du kan nemlig ikke holde det ud mere, og du vil gerne finde ud af, hvad du kan gøre.

Det kan være ensomt og trist at gå med alle de følelser selv, og jeg vil gerne prøve at komme med nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Når alle i din klasse er så hårde ved hinanden, er der et stort problem. Jeg gætter på at mange andre fra din klasse føler ligesom dig, og derfor tror at de skal være hårde. Det er blevet en ond cirkel.

Det er nemlig sådan at alle mennesker gerne vil føle sig som en del af gruppen, og derfor gør vi meget for at få lov til det.

Jeg tror det kunne være en lettelse for klassen at finde ud, af at ingen i virkeligheden har det godt med at være hård.

Det er faktisk din lærer, der skal hjælpe klassen med det, så I kan få en bedre måde at være sammen på. Det er hans/hendes pligt. Det kan gøres på flere måder. Måske med klassemøder. Men det må din lærer finde ud af.

Hvis du føler du kan tale med dine forældre om det, kan de måske hjælpe dig med at få skrevet et brev til din lærer, hvor I forklarer om, hvordan du oplever det.Skriv det til nogen

Du kan også prøve selv, hvis du har mod på det?

Hvis du har nogle veninder, du kan tale godt med, og hvor du føler du kan være dig selv, kunne du måske samle mod til at tale med dem om, hvordan du har det. Det hjælper at dele sine følelser med nogen. Men det er også helt ok, hvis du ikke synes om den tanke lige nu.

Måske er der også en anden voksen som kan hjælpe dig? En du føler dig tryg ved?

Jeg har på fornemmelsen at du er en pige, der har kræfterne til at forandre tingene. Og jeg tror på, at du kan hjælpe dig selv og klassen til at være jer selv – sammen! Der er mange børn, der har det som dig – og får det godt igen.

Varme tanker fra Børnetelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat