Brev

Mig..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Hvor er det bare sejt, at du har skrevet herind. Du har helt ret i, at man har brug for at komme ud med det i stedet for at gå med det alene.

Man kan godt have perioder, hvor man ikke har lyst til at være social og bare putte sig under sin dyne. Det behøver ikke har betyde, at man har en depression - det er kun læger, der kan teste for depression ikke Google. 

Det kan være, der flere grunde til, at man har brug for at putte sig. Det kan f.eks. ske, hvis man har oplevet noget særligt, som har gjort, at man er blevet ked af det. Jeg ved også, at der er mange piger på din alder, der har det på samme måde. Det kan være fordi puberteten er igang og det kan godt betyde, at humøret og energien bliver lidt lavt. Der sker så mange ting i puberteten - både indeni og udenpå. Mon du kan kende det hos dig selv? 

Det kan godt være svært at tale med andre om, hvordan man har det. Jeg ved fra andre, at de har haft svært ved at sige det, fordi de både er bange for, hvad andre vil synes om det. Man kan også være bekymeret for, om andre forstår det. Jeg gætter på, at din mor måske kan huske, hvordan det var for hende, da hun kom i puberteten. Vil det være en idé at spørge hende om, hun kan huske hvordan hun havde det da hun var 12 år. Måske I to kan få en god snak sammen.

Selvom der er noget omkring dig, som gør det svært, så lyder det også til, at du er en viljestærk pige, som har lyst til at leve. Alene det, at du søger hjælp, kræver både mod og styrke. Og hvor er det bare dejligt at høre, at du har mod på at tale med en psykolog om, hvordan du har det. Jeg tænker også, at det kan være hjælpsomt for dig.

For at få samtaler med en psykolog, skal man til sin læge for at få en henvisning. Lægen skal fortælle dine forældre om, at du har været der og hvorfor. Derfor kan det godt være, at lægen fortæller det til dine forældre. Men hvad mon der ville ske, hvis du selv fortalte det til dine forældre? Hvis det er svært at fortælle, kan du vise dit brev og mit svar.

Det kan også være, at der er nogen på din skole, som du kan tale med? Det kan være, at I har en AKT-lærer, din klasselærer, en sundhedsplejerske eller måske en helt anden voksen eller veninde, som du kender. 

Jeg håber, at du finder mod til at fortælle en voksen omkring dig, hvordan du har det, så du får hjælp til at få det godt igen.

Kærlige hilsner BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat