Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Det kan være rigtig svært, når man er den første i klassen, der har fået menstruation. Sommetider kan der også være andre i klassen, der har fået menstruation men ikke har mod på at tale om det. Jeg ved fra andre piger, at det ikke altid er så nemt lige at få talt om i starten, når man lige har fået sin menstraution. Måske er det nemmere at skrive med hinanden - det kan være på sms. Det kan være til de piger, du har det bedst med. Måske vil det gøre det lidt nemmere at få talt om sammen, og måske har de også fået menstruation eller går og venter utålmodigt.

Det er helt almindeligt at få smerter, når man har sin menstruation. Har du mon så mange smerter, at du har brug for smertestillende? Så kunne du måske godt prøve at tale med dine forældre om det, så du kunne finde ud af, hvad der virker mod smerterne? Det kan også hjælpe med et varmt bad, holde sig varm omkring mave, hvile sig eller måske nogle rolige strækøvelser for mave og ryg. Ellers kan sundhedsplejersken også hjælpe og måske tale med dine forældre om smerterne, du har.

Du er også velkommen til ringe eller skrive ind.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat