Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Meningen med livet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 13 år,

Mange tak for din tillid, og for at du var modig og valgte at skrive til os.

Du er bestemt ikke barnlig, det er tydeligt når jeg læser dit brev. Og du overdriver heller ikke.

Jeg ved ikke præcist, hvad der sker i dit liv. Men du fortæller om svære tunge tanker, og fysisk muskel spænding og gråd. Det er klare tegn på, at du er presset.

Du har værdi - du er værdfuld. Man skal ikke gøre eller være noget bestemt, for at have værdi som menneske. Du har værdi, bare fordi du er dig! Sådan er det bare. Uanset hvad du selv eller andre måtte sige eller gøre.

Og du skal ikke gå alene med alle de svære tanker og følelser. De voksne du har omkring, skal hjælpe dig. Og det er voksnes ansvar, at passe på dig og sørge for, du får hjælp til at klare denne svære tid i dit liv.

Derfor er det også så godt, at du valgte at skrive til os. At turde fortælle om det der er svært, er nemlig første skridt på vejen.

Tror du dine forældre ved, hvor svært du virkelig har det? Har de forstået, hvordan det føles at være dig? Hvad tror du der ville ske, hvis du viste dit brev og mit svar til dine forældre?

Tror du de ville blive kede af, at de ikke havde opdaget hvor svært du har det? Ville de gøre deres bedste for at hjælpe dig? Eller tror du ikke de ville forstå?

Man er nød til at gøre opmærksom på, at man har brug for hjælpen. Nogen gange skal man fortælle det flere gange. Hvis dine forældre ikke lytter. Så prøv igen eller find en anden voksen. 

Det kan være andre voksne i familien, en lærer, en venindes mor, en pædagog, skolens sundhedsplejerske, din læge, du ville kunne tale med? Vise dit brev? Og som ville hjælpe dig, med at få den hjælp du har brug for?

Hvis du syntes det hele er svært at overskue, så ring eller skriv til os 116111. Så kan vi sammen finde ud af, hvordan du bedst får hjælp fra voksne omkring dig. Det er lettere, når man kan tale direkte sammen.

Hvis du ringer, så kan du sige dit id nummer på dit brev. Så kan rådgiveren læse det, du har skrevet. Så du ikke behøver at begynde forfra med at fortælle.

Du har allerede taget et meget modigt skridt og skrevet til os.

Tag det næste skridt, og bed en voksen tæt på dig, skaffe dig den hjælp du har ret til og brug for. 

Kæmpe kram til dig fra BørneTelefonen 

 

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat