Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mangel på venner og kammerater og uvished

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng

Tak for dit brev. Jeg håber, at mit brev måske kan hjælpe dig. I brevet fortæller du, at du har en diagnose – og selvom det kan føles som om, at du er den eneste, der har det, så skal du vide, at der er rigtig mange af os, der har diagnoser. Og at have en diagnose betyder ikke, at man er mindre værd. Overhovedet ikke. Men det betyder måske, at der er nogle ting, der er lidt mere ”besværlige”, og derfor er det vigtigt at få lidt hjælp til bedre at kunne forstå sig selv.

Derfor tænker jeg sådan på, om du har fået hjælp til at forstå, hvad det betyder for dig, at du har en autismediagnose? Måske fra nogle professionelle eller måske har du talt med andre, der har det ligesom dig? Hvis ikke, så kunne det måske være rart for dig at blive lidt klogere. Fx har "Psykiatrifonden" en rådgivning, der måske kunne være interessant for dig. Du kan se mere her: http://www.psykiatrifonden.dk/faa-hjaelp.aspx

I forhold til venner, så fortæller du, at det går bedre i 10.klasse, end det tidligere har gjort. Og det er jo dejligt at høre. Men selvom det er bedre end tidligere, så lyder det til, at du godt kunne bruge lidt hjælp til det sociale. Derfor tænker jeg på, om du mon har en lærer på skolen, du kunne tage en snak med? Det kan jo være, at han/hun kan hjælpe dig med at få nogle aftaler med nogle af de andre. Jeg synes i hvert fald, at du med dit brev viser, at du er klar til lidt mere socialt. Måske kunne det være en biograftur med en eller flere fra klassen. En anden ide er, at du måske kunne gå til noget i fritiden? Her er der tit gode muligheder for at møde andre med de samme interesser som en selv. Det var måske noget, som dig og din lærer også kunne snakke om?! 

I forhold til din moster, så tænker jeg på, om din mor ved, hvor meget du tænker på hende? Hvis ikke, kunne det være en mulighed at fortælle hende, at du tænker meget på din moster? Du kan jo måske vise hende det brev, som du har skrevet herind, for jeg er slet ikke i tvivl om, at din mosters sygdom påvirker dig meget – og derfor er det vigtigt, at det ikke er noget, du går alene med. Det er der nemlig ingen, der kan holde til. Og måske går din mor rundt og tænker lige så meget på det, og så kunne det jo være dejligt, at I kan tale om det samme.. Hvad tænker du om den ide? 

Jeg håber, du kan bruge mit svar. Husk også, at du altid er velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat