Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lorte hverdag

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15, snart 16 år!

Det er rigtig godt, at du har skrevet til brevkassen om dine tanker. Jeg tror, der er mange, der lige som du synes, det kan være svært at sætte ord på, hvordan de egentlig har det. Det kan være virkelig frustrerende. Men når man skriver om det, kan det blive mere tydeligt for en selv. Det kan være en måde, at gøre sine tanker konkrete, og lige så langsomt kan man selv blive mere klar over det. Du kan måske allerede mærke, at det er blevet mere tydeligt, efter du har skrevet til brevkassen? For nogen kan det også hjælpe at skrive dagbog. Jeg synes nu, at du er rigtig god til at beskrive, hvordan du har det.

Når jeg læser dit brev, får jeg en fornemmelse af, at du savner din mor, og det I havde sammen? At du gerne vil dele dine tanker med hende, men at det ikke rigtig lykkes. Er det mon rigtigt forstået? Jeg tænker, at du nok har brug for at have noget tid med din mor, hvor din søster ikke er med. Hvis man er gået lidt skævt af hinanden, og tit kommer op at skændes, kan det være en god idé, at lave noget sammen. Så kan man snakke sammen i andre omgivelser og på en anden måde, end hvis man er derhjemme. Det kan fx være at gå en tur i skoven, tage svømmehallen ud og kigge på butikker, køre bil eller noget andet. Hvis dig og din mor får noget ’hyggetid’ sammen, tror jeg, at I også vil kunne snakke sammen på en anden måde. Du kan måske få mulighed for at tale med din mor om, hvordan du har det. Det er ok, at du ikke helt kan sætte ord på fra starten. Det skal nok komme lige så langsomt, og jeg tror, det vil være rigtig godt for dig. Kunne du foreslå din mor, at I kunne lave noget sammen bare jer to? Du kan måske sige, at du savner, at det bare er jer, og at du har brug for noget alentid sammen med hende. Det kan hun sikkert forstå. Hvis du synes, det er svært at sige, kan du måske skrive det til hende i en sms eller i et brev. Hvad tænker du mon om den idé? 

I forhold til skolen tænker jeg, at det er rigtig vigtigt, at du får noget hjælp til at genfinde motivationen til at komme, så du kan få færdiggjort det sidste halve år. Jeg synes, du skal tale med din mor om at få et møde med dine lærere om, hvordan du kan komme tilbage til skolen og hvordan, de kan hjælpe og støtte dig i det. For at have lyst til at gå i skole er det vigtigt, at man føler sig som en del af fællesskabet. Jeg tænker derfor, at du også skal fortælle lærerne, at du føler dig udstødt, og at det gør det svært for dig, at komme i skole. Sammen kan I sikkert finde ud af, hvordan du kan blive hjulpet og støttet bedst muligt, så du kommer til at føle dig som en del af fællesskabet og genfinder motivationen for at komme i skole. Eller måske er der andre ting, der vil hjælpe dig i skolen. For nogen kan et skift gøre en forskel, selvom det er sent på skoleåret. Nogen kan have god hjælp at tage 9. klasse på en efterskole eller en anden skole, hvor der er god trivsel og støtte at få fra lærerne. Det kunne måske være en idé?

Jeg håber, du kan bruge mit svar. Hvis du har brug for at tale om hvordan du har det, er du selvfølgelig altid velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

 

 

 

 

 
 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat