Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Klassen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Hvor er det bare godt, du skriver ind til BørneTelefonen. Det viser, du tør række ud efter andre. Det er et mod, du skal huske på du har!

Du skriver, at du har følt dig udenfor siden 5. Klasse. I skolen er det meningen, at alle skal føle sig som en del af fællesskabet. Det er dog desværre langt fra tilfældet. Jeg har snakket med mange unge, der som dig, føler sig udenfor. Det er rigtig ærgerligt, det er sådan. Jeg kommer til at tænke på, om der skete noget omkring 5. Klassen, siden det startede der?

Som du nok ved, ændrer og udvikler man sig gennem hele livet – nogle perioder mere end andre. Når man er i din alder, kan man ændre sig rigtig meget. Kroppen kan begynde at se anderledes ud og man synes måske andre ting, begynder at være spændende. Én ting er sikkert, og det er at det er forskelligt for alle. Måske er du havnet i en klasse, hvor mange af de andre er begyndt at få andre interesser lige nu. Der er dog noget virkelig sejt, der skiller dig fra mange andre unge. Det er at du tør være den du er. Du ser Nickelodeon og Disney, selvom andre måske synes det er ”barnligt”. At man tør være den man er, er simpelthen noget af det sejeste! Husk at holde fast i det!

Du skriver, du er rigtig glad for at være sammen med de mindre børn i frikvartererne. Det er jo rigtig fint at man kan være sammen på kryds og tværs i frikvartererne. Jeg kommer til at tænke på om der er nogen af pigerne i klassen, du har bare lidt lettere ved at snakke med end andre? Så kunne du prøve at sætte dig ved siden af dem i timerne, eller gå hen til dem lige når frikvarteret begynder, så det bliver ”naturligt” at være sammen med dem hele frikvarteret. Ved du hvad pigerne fra klassen kan lide at snakke om? Det kan være de kan fortælle dig om det. Måske du endda også kan finde det interessant.

Det sidste jeg vil råde dig til, er at fortælle det til dine forældre eller din klasselærer, så de ved hvordan du har det. Det er de voksnes ansvar at sikre at alle har det godt i skolen. Det kan også være der er en voksen i den børnehave du arbejder i, som du føler du kan betro dig til? Du skal vide, du er god nok præcis som den du er, og jeg tænker du godt kan brug for nogle voksne, der kan hjælpe dig til at føle dig mere tilpas i skolen.

Venlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat