Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ked af det…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 11 årig pige.

Jeg kan godt forstå, at du er ked af det. Du har da også oplevet meget. At græde kan være en lettelse, så man får det bedre. Man skal bare helst ikke gøre det for meget alene uden at tale med nogen om det.

At have en lillebror som er anderledes kan være både en glæde og en stor sorg. Det fleste børn som har en søster eller bror som ikke er helt normal på den ene eller anden måde, oplever både gælder og sorger i den forbindelse. Man elsker jo den søster eller bror man har, men til tider ville man også ønske, at de var som alle andre.

At din far har kørt galt må have været noget af en forskrækkelse. Og du oplevede sikkert mange forskellige følelser på en gang. At din bror har været kriminel har sikkert også givet dig en masse tanker, som du ikke helt har vidst, hvad du skulle stille op med. 

Jeg håber, at du har talt med en eller flere voksne om alle de oplevelser, du har haft i dit liv. For ingen børn skal gå alene med de oplevelser, tanker og følelser, som du har. Det er simpelthen for meget for et barn på 11 år.

Jeg vil råde dig til, at tale med nogle voksne. Helst dine forældre. For de kender dig bedst og vil helt sikkert gøre alt for, at du har det godt. Måske skal du tale med andre voksne også? Det kunne være din lærer, en i familien eller en venindes mor.

Måske tænker du, at dine forældre har rigeligt at tænke på i forvejen? Og derfor synes du måske, det er svært at tale med dem. Men de fleste børn, jeg kender siger, at deres forældre bliver rigtig glade for, at de fortæller dem, hvordan de har det. Så kan de pludselig forstå, hvorfor deres børn er kede af det, sure eller noget andet. Og så kan de hjælpe dem. Hvis du viser dine forældre dit brev og mit svar, så tænker jeg I kan få en god snak.

Jeg håber, at du har fået svar på nogle af dine spørgsmål og ønsker alt det bedste for dig.

Mange hilsner og tanker fra Børnetelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat