Brev

Jeg vil væk herfra

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Hvor er du god til at beskrive, hvordan du føler -  det er ikke altid let. Når jeg læser dit brev, kan jeg godt høre, at du synes, det er hårdt lige nu. Det er derfor rigtig godt, at du har skrevet ind til BørneTelefonen.

Jeg ved fra andre, at det tit kan være ret svært at starte i en ny klasse. Det kan være svært, fordi dem i klassen tit er så vant til at gøre tingene på en bestemt måde og med de samme mennesker. Derfor tænke jeg også, at det måske slet ikke er bevidst, at dine nye klassekammerater kommer til at glemme dig lidt. De er simpelthen nok bare så vant til at gå i klasse med hinanden. 

Du skriver, at det var blevet lidt bedre, og jeg tænker, det er rigtig vigtigt at holde fast i. Også selvom dine veninder ikke tog dig med, da I skulle have nye pladser. Fik du selv fortalt, at du gerne ville sidde sammen med dem? 

Der er nogle forskellige ting, jeg tænker, du kan gøre for at få det bedre i klassen. Jeg tænker, du skal blive ved med at opsøge dine to bedste veninder, også selvom I ikke sidder ved siden af hinanden. Måske du kan gå hen til dem i frikvartererne, eller spørge om de vil lave noget efter skoletid?

En anden ting, du kan gøre, er at fortælle dine veninder, hvordan du har det. Det kan være, de slet ikke er klar over, hvordan du føler. Og måske vil de tænke lidt over det næste gang, I skal deles op i grupper i klassen og huske at hive dig med.

En tredje ting jeg tænker, du kan gøre, er, at tale med din klasselærer. Du kan fortælle, at det nogen gange er lidt svært for dig med dine veninder. Så kan din lærer være lidt mere opmærksom på at hjælpe dig tilrette i den nye klasse. Og han/hun kan holde øje med, hvordan det går i jeres venindegruppe. 

Jeg synes også, at du skal fortælle en voksen, at du er bange for, at du begynder at cutte igen. Er der nogen, der ved, at du før har cuttet? Det er nemlig vigtigt, at du får noget hjælp til ikke at gøre det. Kunne du derfor tale med dine forældre eller din lærer om det også? 

Mange tanker og kærlige hilsener

BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat