Brev

Jeg vil væk herfra

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Hvor er du god til at beskrive, hvordan du føler -  det er ikke altid let. Når jeg læser dit brev, kan jeg godt høre, at du synes, det er hårdt lige nu. Det er derfor rigtig godt, at du har skrevet ind til BørneTelefonen.

Jeg ved fra andre, at det tit kan være ret svært at starte i en ny klasse. Det kan være svært, fordi dem i klassen tit er så vant til at gøre tingene på en bestemt måde og med de samme mennesker. Derfor tænke jeg også, at det måske slet ikke er bevidst, at dine nye klassekammerater kommer til at glemme dig lidt. De er simpelthen nok bare så vant til at gå i klasse med hinanden. 

Du skriver, at det var blevet lidt bedre, og jeg tænker, det er rigtig vigtigt at holde fast i. Også selvom dine veninder ikke tog dig med, da I skulle have nye pladser. Fik du selv fortalt, at du gerne ville sidde sammen med dem? 

Der er nogle forskellige ting, jeg tænker, du kan gøre for at få det bedre i klassen. Jeg tænker, du skal blive ved med at opsøge dine to bedste veninder, også selvom I ikke sidder ved siden af hinanden. Måske du kan gå hen til dem i frikvartererne, eller spørge om de vil lave noget efter skoletid?

En anden ting, du kan gøre, er at fortælle dine veninder, hvordan du har det. Det kan være, de slet ikke er klar over, hvordan du føler. Og måske vil de tænke lidt over det næste gang, I skal deles op i grupper i klassen og huske at hive dig med.

En tredje ting jeg tænker, du kan gøre, er, at tale med din klasselærer. Du kan fortælle, at det nogen gange er lidt svært for dig med dine veninder. Så kan din lærer være lidt mere opmærksom på at hjælpe dig tilrette i den nye klasse. Og han/hun kan holde øje med, hvordan det går i jeres venindegruppe. 

Jeg synes også, at du skal fortælle en voksen, at du er bange for, at du begynder at cutte igen. Er der nogen, der ved, at du før har cuttet? Det er nemlig vigtigt, at du får noget hjælp til ikke at gøre det. Kunne du derfor tale med dine forældre eller din lærer om det også? 

Mange tanker og kærlige hilsener

BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat