Brev

Jeg kan snart ikke klare det mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Jeg kan godt forstå, hvis du en gang i mellem synes, det er svært at blive ved med at holde modet oppe og tro på, at alt bliver rigtig godt. Det lyder nemlig som om, du flere gange har oplevet at blive misforstået og blive holdt udenfor. Det må ikke være rart. Mon det, der bekymrer dig mest nu, er om du vil opleve det samme, når du starter på din nye uddannelse?

Det er rigtig fornuftigt at begynde at indstille sig på den forandring, det er at starte et nyt sted, sådan som du gør. Der vil være masser af nye indtryk og mennesker at skulle forholde sig til. Selvom det oftest er spændende at starte på noget nyt, så ved jeg fra mange, at de også synes, det er hårdt og anstrengende. Netop fordi de føler, de skal være på og give et godt førstehåndsindtryk.

Det, som ofte virker godt og giver et godt førstehåndsindtryk, er at man virker glad og interesseret i dem, man snakker med. Det er også vigtigt, at man kan fortælle om sig selv og på den måde bidrage til en samtale, og give andre mulighed for at lære en at kende. Man bliver altså nødt til selv at være aktiv, men det betyder ikke, at man behøver at være den, der råber højest.

Det, jeg skriver, er blot forslag og på ingen måde en facitliste. Alle er forskellig,e og ikke alle er lige udadvendte og højtråbende, hvilket også er helt fint. Jeg tror derfor, at det bedste du kan gøre er at tænke over, hvad det er andre gør, som giver dig et godt indtryk af dem, og så gøre noget af det samme selv. Hvordan lyder det?

Lige til sidst vil jeg blot nævne, at du faktisk selv har mulighed for at kontakte din læge og snakke med ham/hende om muligheden for at gå til psykolog. Hvis din læge henviser dig til en psykolog eller en psykiater (dvs. en læge der ved meget om bl.a. angst), så vil han/hun skulle orientere din mor om jeres beslutning, men det vil blot være en information og ikke noget, din mor som sådan vil skulle tage stilling til.

Der er også en studievejledning på de fleste uddannelser, og der kan man også gå hen og få samtaler - eller få hjælp til, hvor man kan få samtaler.

Du skal også vide, at du altid velkommen til at kontakte os igen, enten ved at skrive eller ringe. Jeg ønsker dig alt godt med på vejen.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat